Als ZZPer geld lenen zonder papieren

Kun je als ZZPer geld lenen zonder papieren? Er zijn diverse methoden om snel geld te lenen. Welke methode bij jouw onderneming past kun je hier bekijken!

Als ZZPer geld lenen zonder papieren

Ben jij ZZPer en heb jij geld nodig voor een investering? Je kunt naar de bank stappen voor een reguliere lening, maar in veel gevallen is het interessanter om te bekijken of jij op een alternatieve wijze aan zakelijk krediet kunt komen. Er zijn bijvoorbeeld mogelijkheden te lenen via de bank, via online kredietverstrekkers of via een crowfundingsplatform. In dit artikel zetten we informatie op een rij over de verschillende wijzen van zakelijke financiering, zodat jij kunt bepalen wat bij jouw bedrijfsvisie past.

Via de overheid als ZZPer geld lenen zonder papieren

De overheid biedt speciale kredieten aan, die ook wel microleningen of microfinanciering wordt genoemd. Het doel van deze kredieten is ervoor te zorgen dat ambitieuze ondernemers een kans krijgen om een investering te doen of hun bedrijf te starten. Ook geven deze ondernemerskredieten de economie een impuls. Om in aanmerking te komen voor een microlening is het van belang dat jij een goed uitgewerkt bedrijfsplan hebt en bij voorkeur positieve jaarcijfers. Indien jij werd afgewezen voor een lening via de overheid, kun je verder kijken naar de mogelijkheden bij onafhankelijke kredietverstrekkers.

Via internet als ZZPer geld lenen zonder papieren

Voor degenen die geen zin hebben in gedoe en graag direct extra geld willen lenen, kan het interessant zijn om te bekijken of er online mogelijkheden zijn om te lenen. Op internet zijn vele onafhankelijke kredietverstrekkers actief die zorgen dat de voorwaarden minimaal blijven, zodat veel mensen direct kunnen lenen wanneer nodig. Zo kun jij vaak al lenen mits je aan de wettelijke voorwaarden voldoet en zijn papierwerk en kredietchecks meestal niet nodig. Aangezien de voorwaarden per kredietverstrekker kunnen verschillen is het wel van belang dat je je altijd goed inleest voordat je een lening afsluit. Ook moet je er rekening mee houden dat je met een online krediet enkel kleine bedragen kunt lenen, vaak tot 1000 euro. Een online krediet is daarom niet in iedere situatie geschikt, maar kan soms een prettige mogelijkheid zijn voor het lenen van een klein bedrag.

Met crowdfunding als ZZPer geld lenen zonder papieren

Een financieringswijze die steeds populairder wordt, is het werven van geld door middel van sponsoren. Via een speciaal crowdfundingsplatform kun je (betaal) een oproep plaatsen waarin je jouw ideeën en bedrijf aankondigt en geef je mensen de ruimte om jou te sponsoren in ruil voor een dienst of product. Indien je het gestelde streefbedrag haalt wordt het geld uitgekeerd en kun je jouw plannen realiseren en de verschuldigde diensten en producten leveren. Zo houd je geen restschuld over en werk je tegelijkertijd aan je naamsbekendheid.

Kortom, als ZZPer geld lenen zonder papieren is op verschillende manieren te regelen. Welke financiering het beste past is afhankelijk van jouw doelen en situatie. Houd altijd goed rekening met de voorwaarden en bepaal aan de hand daarvan of jij verantwoord kunt lenen.