Zakelijk financieren voor starters

Heb jij het idee om een bedrijf te beginnen maar wil jij eerst meer weten over zakelijk financieren voor starters? Dit zijn de mogelijkheden voor het lenen van geld!

Zakelijk financieren voor starters

Bij het starten van het bedrijf zijn er een aantal zaken belangrijk:
– Een sterk bedrijfsplan
– Het in orde maken van de papieren, bedrijfsregistratie en juridische zaken
– Eventueel aannemen van personeel
– Inkoop van grondstoffen
– Een financieel plan met terugverdienmodel
Iedere ondernemer weet dat een solide financiering de basis is van ieder succesvol bedrijf. Het is daarom zaak om zorgvuldig de mogelijkheden te bekijken en een passende financiering te regelen. Ook voor starters zijn er diverse mogelijkheden, waarover je in dit artikel meer informatie vind.

Bij de bank zakelijk financieren voor starters

De meest gekozen financiering bij het starten van een bedrijf is het lenen van geld bij de bank. Echter betekent dit niet dat dit in iedere situatie de best passende financiering is. Wanneer je leent bij de bank krijg je namelijk vaak te maken met ingewikkelde voorwaarden en kredietchecks. Wel kun je vaak grotere bedragen lenen en individueel afspraken maken over de zakelijke lening. Echter kiezen steeds meer mensen voor alternatieven voor lenen bij de bank, om zo ingewikkelde voorwaarden en papierwerk te kunnen omzeilen.

Bij de overheid zakelijk financieren voor starters

Vanuit de overheid is er een speciaal programma voor (startende) ondernemers. Zij bieden dan ook speciale leningen, microleningen genaamd, aan tegen gunstige voorwaarden, speciaal voor ondernemers. Zo stimuleren ze de economie en het ondernemerschap en geeft ambitieuze ondernemers ook in deze tijden van economische crisis de kans om een bedrijf te starten. Wel moeten jouw ideeën beoordeeld worden om in aanmerking te komen voor zakelijke financiering. Het is dus van belang dat jij alle papieren op orde hebt en een ijzersterk bedrijfsplan kunt presenteren aan de jury. Indien jij in aanmerking komt voor deze leningen dan kun jij meestal een passende lening afsluiten tegen gunstige voorwaarden.

Via internet zakelijk financieren voor starters

Er is daarnaast een andere methode om zakelijk te lenen, die als zeer toegankelijk wordt beschouwd. Er zijn tegenwoordig diverse online kredietverstrekkers actief, die jou in staat stellen om direct een klein bedrag te lenen zonder ingewikkelde aanvraagprocedures of voorwaarden. Omdat het om kleine bedragen gaat zijn er vaak naast de wettelijke voorwaarden geen voorwaarden mee gemoeid. Op die manier kun jij altijd direct lenen, bijvoorbeeld voor een zakelijke investering. Dit kun je geheel online regelen, zodat papierwerk en afspraken niet nodig zijn. Houd er wel rekening mee dat jij enkel kleine bedragen kunt lenen.

Daarnaast kun je nog denken aan alternatieve financieringswijzen zoals het zoeken van investeerders of het opzetten van een crowdfundingsactie. Welke financieringswijze het beste past is afhankelijk van jouw bedrijfsplan en persoonlijke wensen. Het belangrijkste is dat jij je altijd goed laat informeren over de voorwaarden wanneer je een zakelijk krediet afsluit. Zo kun je op een veilige manier extra geld lenen voor een investering.