Bedrijfsfinanciering aanvragen

Ben jij (startend) ondernemer en zou jij graag passende bedrijfsfinanciering aanvragen? Lees hier alles over de mogelijkheden!

Bedrijfsfinanciering aanvragen

Het afsluiten van een passende bedrijfsfinanciering is een serieuze zaak. Er zijn namelijk ontelbare mogelijkheden en aanbieders en deze hanteren allemaal andere spelregels en voorwaarden. Door ervoor te zorgen dat jij goed geïnformeerd bent, voorkom je onnodige risico’s of dat je in een later stadium voor verrassingen kunnen zijn. Of je nu kiest voor krediet bij de bank, de overheid, particulieren of online kredietverstrekkers, met de volgende tips leen je veilig!

Via de overheid bedrijfsfinanciering aanvragen

Met bedrijfsfinanciering via de overheid bedoelen we het afsluiten van een microlening. Een microlening is een speciaal soort lening waar je als ambitieus en innovatief ondernemer voor geselecteerd kan worden. Over het algemeen gaat het om leningen tot hoge bedragen met gunstige voorwaarden, maar uiteraard verschilt dit per situatie. Om voor deze leningen in aanmerking te komen zul je voor een jury moeten verschijnen en papieren en jaarcijfers moeten tonen. Houd dus rekening met de strenge selectie en de competitie.

Online bedrijfsfinanciering aanvragen

Je hoort het steeds vaker: particulieren en ondernemers die kiezen voor een krediet via internet. Met deze toegankelijke leningen via internet kun je in veel gevallen snel en zonder veel gedoe een klein bedrag lenen. Een aandachtspunt daarbij is dat je zelf de verantwoordelijkheid hebt en dus goed moet nagaan of een bepaalde lening voor jou wel of niet haalbaar is. Lees je dus altijd goed in over de voorwaarden en over de leentermijn, zodat je weet wanneer je het bedrag weer beschikbaar moet hebben. Ook is het belangrijk te beseffen dat je enkel kleine bedragen kunt lenen via internet en dat je voor grotere bedragen dus beter een andere financiering kunt kiezen.

Crowdfundingscampagne opzetten in plaats van bedrijfsfinanciering aanvragen

Naast het afsluiten van een krediet kun je er natuurlijk ook voor kiezen een crowdfundingscampagne op te zetten en geld in te zamelen via sponsoren, eventueel in ruil voor een kleine vergoeding. Het voordeel van deze methode van financieren is dat je geen restschuld overhoudt. Het is wel belangrijk dat er genoeg animo is voor jouw ideeën en dat je een groot bereik creëert om de crowdfundingsactie te kunnen laten slagen. Bij de meeste crowdfundingsplatforms is het namelijk zo dat indien jij je doel niet behaalt, er geen geld wordt uitgekeerd.

Kortom, zakelijk financieren is op meerdere manieren te regelen en welke manier het beste past is afhankelijk van het soort bedrijf dat je runt en hoeveel jij nodig hebt voor een bepaalde investering. Laat je daardoor altijd goed informeren en lees de voorwaarden goed door om snel en veilig geld te kunnen lenen.