Bedrijfsfinanciering regelen zonder BKR

Een BKR registratie kan roet in het eten gooien, ook voor jou als ondernemer. Zo kun jij je bedrijfsfinanciering regelen zonder BKR!

Bedrijfsfinanciering regelen zonder BKR

Bij veel kredietverstrekkers, bijvoorbeeld bij banken, zul jij voordat je een lening kunt afsluiten eerst een BKR controle moeten ondergaan. Ook voor een zakelijke lening. Indien jij op zoek bent naar een manier om dit te omzeilen en te zorgen dat jouw verleden niet het succes van jouw huidige onderneming bepaalt, kun je het beste kiezen voor krediet verstrekkers die een BKR controle achterwege laten. Dat is zeker mogelijk, aangezien kredietverstrekkers niet verplicht zijn een BKR controle te doen. Redenen die zij hebben om ervoor te kiezen een BKR controle achterwege te laten zijn vaak dat deze controles veel tijd kosten, dat deze controles onnodig veel mensen van een lening uitsluiten en bovendien dat als het gaat om leningen van kleine bedragen, deze controles niet echt nodig zijn. Wellicht is voor jou het regelen van je bedrijfsfinanciering dus ook mogelijk zonder dat jij last hebt van een BKR controle!

Online je bedrijfsfinanciering regelen zonder BKR

Een nieuwe trend die steeds meer in opkomst is, is het lenen van geld op internet. Je kunt denken aan een online lening, maar ook aan crowd funding of in contact komen met een particulier. Wellicht ben jij nog niet op de hoogte van alle mogelijkheden en daarom zullen we hieronder de verschillende manieren van online lenen kort bespreken. Te beginnen met de leningen op internet, ook wel minileningen of flitskrediet genaamd.

Bij een minilening aanbieder je bedrijfsfinanciering regelen zonder BKR

Gezien de grote vraag naar toegankelijke leningen, zijn er steeds meer aanbieders van minileningen op internet bij gekomen. Deze lening aanbieders hebben als doel om het zo gemakkelijk en toegankelijk mogelijk te maken om te lenen, voor zoveel mogelijk mensen. Dit doen zij onder andere door het achterwege laten van veel ingewikkelde voorwaarden. Zo kun je vaak al lenen indien jij ouder dan 21 jaar bent en over een vast bedrag aan inkomsten beschikt. De precieze voorwaarden verschillen natuurlijk wel per lening aanbieder, dus lees deze altijd goed door voordat je een lening afsluit. Je kunt het geld van een minilening gebruiken voor welk doeleinde dan ook, dus ook bijvoorbeeld als zakelijke financiering. Wel is het nadeel van deze leningen dat het vaak slechts om kleine bedragen gaat. Of deze financiering geschikt is voor jouw bedrijf, hangt er dus vanaf hoeveel geld jij precies nodig hebt.

Bij een particulier bedrijfsfinanciering regelen zonder BKR

Een andere wijze van lenen die vaak gebruikt wordt door ondernemers is het regelen van je financiering bij een particulier. Deze wijze van lenen is snel, gemakkelijk en zorgt ervoor dat je snel en zonder gedoe over een groot bedrag kunt beschikken. Echter is hier wel een waarschuwing nodig. In de meeste gevallen heb jij geen harde afspraken, wat kan resulteren in onenigheid, of iemand die teveel inspraak krijgt in jouw bedrijf. In ruil voor de financiering ontvangt de particulier namelijk zeggenschap (bijvoorbeeld in de vorm van aandelen). Het is dus belangrijk dat je vooraf goed weet met wie je in zee gaat en dat je duidelijke afspraken hebt gemaakt. Het is eventueel zelfs slim om hier derden bij de halen die daar verstand van hebben.

Crowdfunding voor bedrijfsfinanciering regelen zonder BKR

Een relatief nieuw concept is het werven van geld voor jouw bedrijf met crowdfunding. Crowdfunding gebeurd via een online platform en is erg gunstig, aangezien jij niet direct hoeft te investeren en dus geen risico’s neemt. In feite presenteer je op het platform jouw bedrijf en jouw ideeën en biedt toekomstige producten of diensten aan. Geïnteresseerde consumenten kunnen jouw idee dan sponsoren en alvast een product bestellen. Indien jij voldoende geld hebt opgehaald, kun je je bedrijf en je ideeën realiseren en voldoen aan de vraag van de bestelde producten. Andere voordelen van deze wijze van financiering is dat jij geen schulden maakt, de populariteit van je ideeën direct kunt meten en alvast publiek en naamsbekendheid opbouwt. Wanneer jouw ideeën geschikt zijn voor dit concept is deze wijze van lenen zeker aan te raden.

Bedrijfsfinanciering regelen zonder BKR is dus op verschillende manieren mogelijk. Er zijn kredietverstrekkers op de markt die het mogelijk maken om snel aan geld te komen wanneer dat nodig is, zonder dat hierbij direct voorwaarden of een BKR toetsing komen kijken. Wellicht is het regelen van jouw zakelijke financiering ook makkelijk dan je denkt!