Bedrijfskrediet afsluiten

Wil jij investeren in jouw bedrijf en daarom graag een bedrijfskrediet afsluiten? In dit artikel enkele tips voor zakelijk lenen.

Bedrijfskrediet afsluiten

Of jij nu een starter bent of een ervaren ondernemer, investeren in je bedrijf is essentieel. En om te investeren zijn niet altijd de juiste financiële middelen aanwezig, waardoor het bijvoorbeeld wenselijk is om zakelijk geld te lenen. Er zijn verschillende manieren om financiële middelen aan te trekken: het afsluiten van het lenen, het vinden van investeren of jezelf laten sponsoren bijvoorbeeld. In dit artikel bespreken we enkele mogelijkheden, om jou te helpen de best passende zakelijke lening te vinden.

Met microlening bedrijfskrediet afsluiten

Eén eerste mogelijkheid is het lenen van geld via de overheid. De overheid biedt namelijk speciale ondernemerskredieten, die microleningen worden genaamd. Met deze zakelijke leningen kun je vaak tegen gunstige voorwaarden een lening afsluiten. Dit om ondernemers te ondersteunen en de economie een impuls te geven. Daarbij is het wel belangrijk om je te onderscheiden door middel van een ijzersterk bedrijfsplan en goede presentatie van jouw ideeën. Welke ondernemers in aanmerking komen voor een zakelijk krediet wordt namelijk bepaald door een jury.

Via internet bedrijfskrediet afsluiten

Wist je dat er ook een mogelijkheid is om als ondernemer via internet een bedrijfskrediet af te sluiten? Zonder ingewikkelde voorwaarden of aanvraagprocedures kun jij bij online kredietverstrekkers snel een klein bedrag lenen. Kredietchecks en papierwerk, zoals jaarcijfers, blijven daarbij gewoon achterwege. Dat is mogelijk omdat er met deze online kredieten alleen kleine bedragen geleend kunnen worden. Een online krediet is dus niet in iedere situatie relevant, maar wanneer jij zoekt naar een snelle methode om extra geld te lenen kan een online krediet wellicht interessant zijn. Juist bij deze leningen is het extra belangrijk dat jij je altijd goed inleest over de voorwaarden en geen onnodige risico’s neemt.

Crowdfunding in plaats van bedrijfskrediet afsluiten

Een recent populaire methode om zakelijk te lenen is het opzetten van een crowdfundingsactie. Online kun jij via een crowdfundingplatform jouw ideeën presenteren en op die manier bij sponsoren geld inzamelen, vaak in ruil voor een tegenprestatie. Op die manier kun jij geld bij elkaar krijgen om jouw ideeën en bedrijfsplannen te realiseren, zonder dat je hierbij een restschuld overhoud. Wel moet jouw idee verkoopbaar zijn en moet er genoeg animo zijn. Voor het creëren van een groter bereik kan het interessant zijn een social media expert in de arm te nemen.

Kortom, bedrijfskrediet afsluiten is op verschillende manieren te realiseren. Door je goed in te lezen en verschillende mogelijkheden te bekijken weet jij zeker dat je op een efficiënte manier financiële middelen aantrekt en direct jouw bedrijfsplannen kunt realiseren op een solide fundering. Investeren is immers de basis van ondernemen!