Bedrijfskrediet zonder jaarcijfers is mogelijk

Het vinden van geschikt zakelijk krediet kan soms een hele zoektocht zijn. Ieder heeft zijn eigen wensen en ideeën, maar bedrijfskrediet zonder jaarcijfers is mogelijk!

Bedrijfskrediet zonder jaarcijfers is mogelijk

Het financieren van jouw onderneming is natuurlijk zeer persoonlijk en daarom is het belangrijk je goed te verdiepen in de soorten krediet. Vaak is het doel om zo snel mogelijk aan een voordelige vorm van krediet te komen, maar er spelen soms ook andere factoren mee, namelijk de hoogte van de lening, de looptijd of de secundaire voorwaarden. In sommige gevallen is het fijn indien jij kunt lenen zonder veel papierwerk of jaarcijfers. Voor diegenen zijn een speciale leningen op internet, die bedrijfskrediet zonder jaarcijfers mogelijk maken.

Online regelen van je bedrijfskrediet zonder jaarcijfers is mogelijk

De leningen die je op internet afsluit zijn bedoeld om zonder al te veel voorwaarden snel geld op je rekening te kunnen verwachten. Dat betekent dat het afsluiten van een zakelijk krediet bij online lening aanbieders vrijwel altijd mogelijk is. Het aanvragen van deze leningen vraagt namelijk niet veel papierwerk en jij hoeft ook niet te wachten op de uitslag van een BKR toetsing. Dat betekent dat jij met deze leningen snel geld kunt verwachten om jouw investeringen te kunnen doen. Het lenen van geld is daarmee snel en makkelijk geregeld. Nadeel van deze leningen is wel dat jij slechts kleine bedragen, dat wil zeggen bedragen tot 1000 euro kunt lenen en dat de looptijd vaak relatief kort is. Om die reden wenden sommige ondernemers zich naast deze vorm van krediet ook wel eens tot de bank, de overheid of particulieren om aan bedrijfskrediet te komen.

Bij de overheid bedrijfskrediet met jaarcijfers is mogelijk

Een vorm van krediet met zeer aantrekkelijke voorwaarden is bedrijfskrediet bij de overheid, ook wel microkrediet genoemd. Met deze leningen kun je tot vrij grote bedragen lenen, zodat ook wat grotere investeringen gefinancierd kunnen worden met deze methode. Wel is er bij deze leningen een wat strengere selectieprocedure, zodat niet iedereen direct in aanmerking komt voor deze vorm van krediet. Daarvoor wordt wel gekeken naar het potentieel van bepaalde initiatieven en het behaalde succes in het verleden.

Geld lenen bij particulieren voor bedrijfskrediet zonder jaarcijfers is mogelijk

Veel mensen die snel een groot geldbedrag nodig hebben wenden zich tot particuliere geldverstrekkers. Deze manier van aan geld komen is namelijk snel geregeld en vaak zonder moeite. Maar daardoor kun je voorbij schieten aan de risico’s van deze vorm van krediet. Het gevaar met deze kredieten is namelijk dat je niet precies weet met wie je in zee gaat. Over het algemeen krijgt een particuliere kredietverstrekker ook inspraak wanneer er een investering wordt gedaan, dus daar moet je wel vooraf rekening mee houden als je kiest voor deze vorm van krediet.

Lenen bij de bank voor bedrijfskrediet zonder jaarcijfers is mogelijk in sommige gevallen

Lenen bij de bank blijft toch de meest ontoegankelijke vorm van lenen. Dat komt omdat de economie een flinke klap heeft gehad afgelopen tijden en daardoor zijn banken voorzichtig met het verstrekken van krediet. Zij hebben er baat bij om zoveel mogelijk voorwaarden te stellen om het aantal verstrekte leningen tot een minimum te beperken. Dat betekent vaak dat jij jaarcijfers moet presenteren, een bedrijfsplan moet laten zien of andere papieren en dat jij op afspraak moet komen om je te verantwoorden over wat je met het geld wilt doen. Daarom zijn mensen vaak geneigd een andere wijze van financiering te kiezen. Echter maakt de bank het wel mogelijk om grotere bedragen te lenen met een langere looptijd, speciaal voor de wat grotere ondernemingen is dit wel gewenst.

Indien jij zelfstandig ondernemer bent kun jij jouw keuze voor een bepaalde vorm van bedrijfskrediet dus op verschillende factoren baseren. Voor de een is de looptijd belangrijker en voor de ander de snelheid waarmee het geld op je rekening komt te staan. Let er wel altijd op dat je goed van te voren doorrekent of jij het geld op de afgesproken termijn weer terugverdiend kunt hebben.