Beste optie voor zakelijk krediet

Minikrediet, microfinanciering, zakelijke lening bij de bank, crowdfunding. Wat is nu de beste optie voor zakelijk krediet in jouw situatie?

Beste optie voor zakelijk krediet

Om een onderneming financieel gezond te houden, moet er zo nu en dan geld worden geïnvesteerd. Ook in tijden van crisis, of zelfs, juist in tijden van economische crisis. Volgens de bekende econoom Keynes is het voor bedrijven zelfs verstandiger te investeren in tijden van laagconjunctuur en geld op te sparen voor investeringen in tijden van hoogconjuctuur. Zo wordt de spreiding van het kapitaal beter en kom je als bedrijf beter (dan concurrenten) uit de economische crisis. Deze manier van investeren heet ook wel anticyclisch investeren. Het probleem met deze theorie is echter dat er niet altijd geld beschikbaar is voor investeringen in tijden van recessie. Echter zijn er enkele opties die jij als ondernemer kunt overwegen om toch aan geld te komen voor investeringen in het bedrijf.

Minikrediet de beste optie voor zakelijk krediet

Indien jij voldoende hebt aan een lening van een klein bedrag met een korte looptijd, is een minikrediet wellicht de gemakkelijkste optie. Aan minikrediet zijn namelijk niet al te veel voorwaarden verbonden ten opzichte van reguliere leningen. Bovendien kun je deze leningen gewoon direct online afsluiten. Het nadeel van deze methode van lenen is dus wel dat het gaat om kleine bedragen en leningen met korte looptijd. Daar moet jij als ondernemer dan wel voldoende aan hebben. Voor starters of kleine investeringen biedt deze methode van lenen dus uitkomst, maar in andere gevallen moet verder worden gezocht naar een passende financiering.

Microfinanciering de beste optie voor zakelijk krediet

Door de overheid wordt ondernemers een aantrekkelijke kans geboden in de vorm van microfinanciering. Microfinanciering is namelijk speciaal opgezet om (startende) ondernemers kansen te geven en het ondernemersklimaat gunstig te houden. Voor ondernemers met innovatie ideeën of goede initiatieven biedt de overheid voordelig krediet in de vorm van microfinanciering. Hoeveel je kunt lenen hangt af van de plannen en de situatie van het bedrijf. Voor deze methode van lenen zijn wel papieren als een bedrijfsplan en jaarcijfers vereist, omdat wordt beoordeeld door de overheid welke bedrijven voor deze financiering in aanmerking komen en er veel concurrentie is. Indien je voor deze leningen in aanmerkingen komt is dit wel financieel aantrekkelijk, je leent bijvoorbeeld tegen veel lagere rentes dan bij de bank.

Crowdfunding beste optie voor zakelijk krediet?

Crowdfunding is een nieuwe methode van financiering die op het moment zeer populair is. Crowdfunding houdt in dat je online jouw plannen en ideeën presenteert om sponsors te werven. Deze sponsors ontvangen vaak in ruil daarvoor een kleine tegenprestatie in de vorm van diensten of producten. Indien het streefbedrag van de crowdfundingcampagne behaald wordt, kan de ondernemer het geld gebruiken om de plannen te realiseren en de te vorderen diensten of producten leveren aan de sponsors. Crowdfunding is daarmee een geschikte manier van financieren, aangezien er geen echte schuld overblijft, het meer naamsbekendheid betekent en het bedrijf direct een goede start maakt. Het nadeel van crowdfunding is dat het niet voor ieder bedrijf haalbaar is omdat er geen goede doelgroep is om aan te spreken en dat er veel tijd en energie gaat zitten in het promoten van de crowdfundingacties, bijvoorbeeld via social media kanalen en de website.

De beste optie voor zakelijk krediet is dus voor ieder bedrijf verschillend. Het hangt af van factoren als het beschikbare budget, middelen en het te lenen bedrag. Het is daarom verstandig om de verschillende opties af te wegen en informatie in te winnen voor je kiest voor een bepaalde vorm van financiering voor jouw investering.