Cultuurlening bij Triodos Bank

Ondernemen wordt steeds duurzamer. Je kunt tegenwoordig zelfs een cultuurlening bij Triodos Bank afsluiten. Lees hier meer informatie.

Duurzaam ondernemen cultuurlening bij Triodos Bank

Met de economische crisis begint zich langzaam een financiële trend te ontwikkelen: ondernemers en bedrijven beginnen met verduurzamen. Er worden veel investeringen gedaan voor de lange termijn, duurzame en groene initiatieven. Ook bij het afsluiten van krediet zien we deze trend. Zo maken veel ondernemers tegenwoordig gebruik van een crowdfundingscampagne om geld in te zamelen en is er tegenwoordig zelfs bij de Triodos bank, de vooroploper van deze verandering, een cultuurlening af te sluiten.

Wat houdt de cultuurlening bij Triodos Bank in?

De cultuurlening is een speciaal initiatief van Triodos Bank en Cultuur-Ondernemen voor kunstenaars, musici en designers. Zij kunnen hiermee bijvoorbeeld de aankoop, bouw of renovatie van hun atelier en aankoop van materialen of muziekinstrumenten financieren. De jonge kunstenaars krijgen hiermee meer kansen om zichzelf professioneel op de kaart te zetten en verder te ontwikkelen in hun werk. Dit is precies het doel van stichting Cultuur-Ondernemen: zij brengen kunstenaars samen en begeleiden deze bij het zakelijk optimaal benutten van hun kapitaal. De samenwerking tussen Cultuur-Ondernemen en Triodos bank is er dus een om meer mogelijkheden te creëren.

Hoeveel geld kan ik lenen met de cultuurlening bij Triodos Bank?

Met een cultuurlening bij Triodos bank is het mogelijk om bedragen vanaf 10.000 euro tot 50.000 euro te lenen. Hoeveel er geleend kan worden hangt af van de plannen en de wensen van de kunstenaar of cultureel ondernemer. Na overleg met de bank zal er altijd een krediet op maat worden bepaald. Naast deze cultuurlening zijn er nog twee andere mogelijkheden: voor leningen tot 10.000 euro kan een microkrediet afgesloten worden bij Cultuur-Ondernemen en voor leningen boven de 50.000 euro kan een bedrijfskrediet voor kunst en cultuur bij Triodos bank worden afgesloten. Op die manier is er altijd wel een passende financiering voor handen.

Crowdfunding in plaats van cultuurlening bij Triodos Bank

Wanneer kies je voor een crowdfundingscampagne? Met crowdfunding wordt bedoeld het inzamelen van geld via een crowdfundingsplatform door ideeën te presenteren en mensen de mogelijkheid geven dit idee te sponsoren, zodat het uiteindelijk tot uitvoering kan worden gebracht. Daarbij is van belang dat er animo is voor een bepaald idee. Dit omvat dus niet enkel kunstzinnige ideeën, maar verschillende uiteenlopende zaken. Kunstzinnige of culturele doeleinden doen het wel vaak goed bij crowdfundingscampagnes, omdat het de klant aanspreekt. Het is daarom vaak de moeite om crowdfunding te overwegen, hierbij blijft namelijk geen restschuld over, in tegenstelling tot bij reguliere leningen. Wel zal er een goede campagne moeten worden opgezet met steun van social media om de ideeën onder de aandacht te brengen en zo voldoende geld in te zamelen.

Voor kunstzinnige ondernemers zijn er dus vollop mogelijkheden. Op de website van Triodos kan meer informatie gevonden worden over de leningen en ook over stichting Cultuur-Ondernemen. Over crowdfunding is ook meer te vinden, er zijn diverse crowdfundingsplatformen actief op internet.