Doorlopend krediet zelfstandig ondernemer

Benieuwd naar de mogelijkheden voor doorlopend krediet zelfstandig ondernemer? Er zijn verschillende opties om aan geld te komen voor jouw bedrijf!

Doorlopend krediet zelfstandig ondernemer

Er zijn zoveel leningen op de markt, dat het begrijpelijk is dat jij als ondernemer of particulier door de bomen het bos niet meer ziet. Alle leningen worden aangeprezen als goedkoop en snel, dus welke zijn nu echt geschikt voor jouw persoonlijke situatie? Advies is niet altijd onafhankelijk en ook van wat je over ziet en hoort is het kaf moeilijk van het koren te scheiden. In dit artikel zetten we de verschillende soorten zakelijk krediet voor je op een rijtje, zodat jij als ondernemer een overwogen keuze kunt maken voor de financiering van jouw onderneming.

Bij de bank een doorlopend krediet zelfstandig ondernemer

Een eerste mogelijkheid is de meest voor de hand liggende, namelijk het afsluiten van een lening bij de bank. Wat zijn hiervan de voor- en de nadelen? Voordeel van lenen bij de bank is dat je persoonlijke afspraken kunt maken. Je bepaalt daarom zelf de hoogte van de lening, de looptijd, de secundaire voorwaarden. Op die manier kun je een lening helemaal afstemmen op wat je nodig hebt. Daarnaast kun je op deze manier ook wat grotere bedragen lenen, wat soms nodig is. Nadelen van deze methode van lenen zijn dat je vaak met een hoop voorwaarden te maken krijgt, een lening bij de bank is daardoor niet altijd mogelijk en neemt een hoop tijd in beslag. Om in aanmerking te komen voor deze leningen moet je daarom in het bezit zijn van positieve jaarcijfers, een jaarverslag of een goed uitgewerkt bedrijfsplan. Bedrijven met veel naamsbekendheid hebben overigens een veel grotere kans om op deze manier aan geld te komen dan de kleinere, net beginnende bedrijven.

Microkrediet als doorlopend krediet zelfstandig ondernemer

Een andere optie is microkrediet. Deze vorm van krediet is speciaal voor ondernemers bedoeld en heeft daarom ook gunstige voorwaarden als een lange looptijd en relatief lagere rente. Ook voor starters is dit krediet geschikt, aangezien deze leningen met name bedoeld zijn om het ondernemersklimaat gunstig te houden en ondernemerschap te stimuleren. Indien jij dus een goed idee of initiatief hebt, is het vaak wel de moeite waard om te proberen of je voor ondernemerskrediet in aanmerking komt. Nadelen van deze methode zijn opnieuw dat jaarcijfers, jaarverslagen of een bedrijfsplan getoond moet worden om in aanmerking te komen voor deze leningen.

Lening op internet in plaats van doorlopend krediet zelfstandig ondernemer

Een andere optie die voor sommige bedrijven interessant is is het afsluiten van een lening op internet. Groot voordeel hierbij is het gemak waarmee je deze leningen kunt afsluiten, zonder dat je papieren of cijfers hoeft te laten zien. Deze leningen kun je dan ook gewoon op internet afsluiten zonder gedoe. Dit kun je gewoon met enkele muisklikken van huis uit regelen. Wel gaat het hier enkel om leningen van kleine bedragen. Wil jij als ondernemer dus snel aan een lening van een klein bedrag komen? Het afsluiten van een lening op internet, zoals een minilening of een flitslening, is dan een goed idee.

Particuliere investeerders of durfkapitaal voor doorlopend krediet zelfstandig ondernemer

Een laatste optie die we hier bespreken is het lenen van geld bij particuliere investeerders. Deze vind je vaak online en geven jou de mogelijkheid om bepaalde investeringen te kunnen doen. In ruil daarvoor krijgen ze inspraak. Deze manier van financiering is prettig omdat je meestal direct geld ontvangt en je zelf gewoon de afspraken maakt en niet met allerlei onnodige regelingen te maken krijgt. Nadeel is echter dat je bij voorbaat niet weet met wie je in zee gaat en dat levert nog wel eens problemen op. Particulieren zijn vaak ook aanbieders van durfkapitaal. Dat wil zeggen krediet verstrekken met risico, aan starters of doorstarters bijvoorbeeld.

Doorlopend krediet zelfstandig ondernemer is dus op verschillende manieren te regelen. Welke vorm van krediet voor jou interessant is hangt af van veel verschillende factoren. Onder ander of jij starter bent of al wat meer naamsbekendheid hebt en de hoogte van het bedrag dat jij wilt lenen. De keuze voor een bepaalde vorm van krediet is dus helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en voorkeur!