Een krediet direct afsluiten als ondernemer

Wat zijn de mogelijkheden voor zakelijke financiering en kan ik een krediet direct afsluiten als ondernemer?

Een krediet direct afsluiten als ondernemer

In deze tijden van economische crisis zijn er veel zaken onzeker. Dat maakt dat het belang is om je goed te laten informeren en alle opties te overwegen. Zo kies je voor de beste vorm van krediet. Advies en tips bij het kiezen van het juiste krediet voor jou onderneming vind je in dit artikel.

Wat is belangrijk bij een krediet direct afsluiten als ondernemer?

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten als je als ondernemer een krediet afsluit. Het is belangrijk om helder te hebben voor jezelf welke punten voor jou belangrijk zijn en wat er minder belangrijk is. Ook is het van belang te weten aan welke eisen jij wel kunt voldoen en aan welke eisen niet. Hieronder elke belangrijke punten die je kunt meenemen in je beslissing:
– Bepaal om welke termijn het gaat
– Bepaal hoeveel geld jij minimaal wilt lenen
– Bekijk of het gewenste bedrag reëel is, zo niet is het zaak om dit bij te stellen
– Bepaal hoe lang het duurt voor jij het geleende bedrag kunt terugbetalen
– Bepaal of jouw voorkeur uit gaat naar de bank of meer naar een lening op internet
– Inventariseer welke papieren jij voor een bepaalde lening nodig hebt, bijvoorbeeld jaarcijfers of een bedrijfsplan
– Bekijk of er kortingen of acties mogelijk zijn nu tijdens de crisis
– Controleer altijd of de aanbieder is aangesloten bij de KvK en handelt volgens de wet consumentenkrediet
– Schat de risico’s in
– Bepaal de goede timing om de lening af te sluiten
Naast deze zaken zijn er natuurlijk nog veel meer belangrijke punten. Zorg in ieder geval dat je je altijd vooraf goed laat informeren.

Welke vormen van krediet zijn er bij een krediet direct afsluiten als ondernemer?

Ook de vorm van krediet is een belangrijk punt bij het afsluiten van deze leningen. Bepaal voor je eigen situatie naar wat voor soort leningen jouw voorkeur uitgaat. De vier grootste mogelijkheden voor een lening vind je in de volgende vormen:
1. Lening bij de bank
Een lening bij de bank is het meest gebruikelijk. De bank heeft veel mogelijkheden, maar houd er wel rekening mee dat er ook vaak sprake is van veel voorwaarden die daartegenover staan. Zo kan het zijn dat er een kredietcontrole is, dat jij over bepaalde papieren moet beschikken en dat een bepaalde lening je geweigerd kan worden.
2. Lening bij de overheid
De overheid ziet dat de economie en de ondernemers het lastig hebben en geeft daarom een steuntje in de rug met microfinanciering. De ondernemers houden de economie immers wel draaiende. Microfinanciering is een lening die wordt verstrekt aan beloftevolle ondernemers en goede initiatieven. Wel zijn papieren vereist zoals jaarcijfers en een sterk bedrijfsplan, maar omdat de leningen speciaal voor deze doelgroep zijn is het vaak wel gemakkelijker deze leningen af te sluiten.
3. Lening op internet
Een manier van lenen die onlangs zeer populair is geworden is een lening op internet. Online zijn steeds meer mogelijkheden en steeds minder voorwaarden. De kans is groot dat ook jij op deze manier kunt lenen. Houd er wel rekening mee dat je selectief moet zijn op de lening aanbieder die je kiest en dat het meestal gaat om leningen van kleine bedragen. Het voordeel is dat er verder geen kredietcontrole of papierwerk bij komt kijken
4. Crowdfunding
De nieuwste trend op het gebied van financiering is crowdfunding. Dit is een wijze om geld in te zamelen voor een initiatief via een online platform. Hierbij houd je geen restschuld over en creëer je direct naamsbekendheid. Wel moet je goed zijn met social media en je idee moet wel passen bij de wensen van de doelgroep.

Voor welke methode van lenen jij als ondernemer kiest is geheel persoonlijk en afhankelijk van de situatie. Bovenstaande punten zijn dus vooral richtlijnen om de keuze voor een bepaalde financiering te vergemakkelijken.