Financiële middelen voor nieuw bedrijf

Ben jij starter en op zoek naar een passende financiering? Er zijn diverse financiële middelen voor nieuw bedrijf.

Financiële middelen voor nieuw bedrijf

Het financieren van ideeën en plannen voor je eigen onderneming is net zo belangrijk als het product of de dienst zelf. Er moet dus nauwkeurig worden overwogen en doordacht wat een geschikte manier is om aan de juiste financiële middelen te komen. Er zijn dan ook verschillende manieren om kapitaal te regelen voor jouw nieuwe onderneming. Welke vorm van krediet het meest interessant is hangt af van verschillende factoren.

Factoren van invloed op financiële middelen voor nieuw bedrijf

Als ondernemer zul je met bepaalde zaken rekening moeten houden. Niet alleen met je eigen beperkingen, wensen en eisen, maar ook met die van de verschillende kredietverstrekkers. Welke middelen heb je tot je beschikking, hoeveel krediet wil je afsluiten en wat zijn factoren die meespelen? Zijn alle papieren op orde? Sommige kredietverstrekkers voeren strengere controles uit dan anderen. Soms is een ijzersterk bedrijfsplan cruciaal en soms is dat niet nodig. Voor crowdfundingscampagnes is het belangrijk verstand te hebben van marketing en social media en voor de bank is het belangrijk dat jij een goed bedrijfsplan hebt of positieve cijfers om te laten zien (wellicht van eerdere successen). We lopen de verschillende soorten krediet en de factoren die daarbij van belang zijn door.

Lening bij de bank is één van de financiële middelen voor nieuw bedrijf

Banken hebben het zwaar tijdens de economische recessie. Voor hen is het niet gunstig veel kredieten te verstrekken en daarom zijn de voorwaarden ook aangescherpt. Dit maakt het lastiger om te lenen, ook als ondernemer. Je zult aan veel verschillende voorwaarden moeten voldoen wil jij voor deze leningen in aanmerking komen. Ook is een bedrijfsplan belangrijk en eerdere resultaten maken de kans op een lening ook aanzienlijk groter. Je zult alle papieren in ieder geval op orde moeten hebben en ook een BKR registratie kan het onmogelijk maken op deze wijze geld te lenen. Lenen bij de bank is interessant voor grotere plannen, aangezien de bank ook leningen van grotere bedragen verstrekt.

Microfinanciering en financiële middelen voor nieuw bedrijf

Microfinanciering is in feite gelijkend aan een lening bij de bank, maar dan speciaal toegespitst op (startende) ondernemers die bepaalde investeringen of bedrijfskosten willen financieren. De lenigen worden verstrekt door de overheid en zijn dan vaak ook gunstig: een langere looptijd en lagere kosten. Wel is er veel concurrentie op deze leningen, dus het is slim om je te onderscheiden en te zorgen dat je alle zaken op papier goed op orde hebt. Dit vergroot de kansen op microfinanciering.

Crowdfunding als financiële middelen voor nieuw bedrijf

Crowdfunding is de nieuwste trend op het gebied van bedrijfsfinanciering. Nieuwe ondernemers met creatieve initiatieven, bewuste en duurzame producten of nieuwe ideeën kunnen hun plannen presenteren op een crowdfundingplatform. De consument heeft dan de mogelijkheid een idee te steunen met een bijdrage en krijgt daarvoor in de toekomst een beloning. Wat deze beloning is bepaalt de onderneming zelf en dit kan verschillen. Voor crowdfunding is een goede marketingcampagne belangrijk en ook kan social media een cruciale rol spelen bij deze leningen.

Tot slot kun je wellicht ook gebruik maken van de leningen die op internet worden verstrekt. Deze leningen zijn wel vaak enkel kleine leningen, tot ongeveer 1000 euro, maar deze zijn wel gemakkelijk af te sluiten en het is met deze leningen mogelijk om snel en effectief over geld te beschikken. Geen sprake van gedoe dus!