Flexibele zakelijke financiering

Ben jij op zoek naar een Flexibele zakelijke financiering of vraag jij je af wat de mogelijkheden zijn in het algemeen? Lees hier meer.

Flexibele zakelijke financiering

Als ondernemer weet jij hoe belangrijk het is om te investeren en om flexibel te blijven. Wellicht sta jij op het punt een grote verandering door te voeren in je bedrijf of wil je de interesse voor een product of dienst testen. Of is er budget nodig voor flexibele marketing. Het kan dan fijn zijn te weten dat jij flexibel kunt lenen wanneer nodig en dat jij ook weer boetevrij kunt aflossen wanneer nodig. Maar welke lening kun je dan het beste kiezen? We zetten de specificaties van verschillende leningen voor je op een rij.

Is flexibele zakelijke financiering bij de bank mogelijk?

De kans is klein dat je bij de bank een flexibele financiering vindt. Meestal kun je bij de bank, indien je aan de juiste voorwaarden voldoet, een krediet afsluiten tegen strenge afspraken. Zo is het te lenen bedrag van te voren vastgelegd, kun je alleen lenen indien jij over een minimaal bedrag beschikt, je jaarcijfers positief zijn en jij geen negatieve BKR registraties hebt. Het is dus altijd van belang om goed de vereisten te overleggen, zodat jij risico’s kunt voorkomen. Het voordeel van lenen bij de bank is dat er strenge controles zijn en jij dus weinig risico’s loopt. Ook kun jij leningen van grotere bedragen of voor de lange termijn afsluiten, mits jij aan de voorwaarden voldoet. Het nadeel is dat het vaak niet mogelijk is om te lenen, in verband met strenge eisen en de plicht om jaarcijfers aan te geven. Dit is dan ook de reden dat steeds meer mensen op zoek naar zakelijke financiering kiezen voor alternatieve methoden.

Flexibele zakelijke financiering bij de overheid

Een alternatief voor een zakelijke lening bij de bank is bekijken of jij in aanmerking komt voor een microlening bij de overheid. De overheid heeft namelijk een speciaal krediet in het leven geroepen om (startende) ondernemers op weg te helpen en de economie te stimuleren. Hoewel deze kredieten niet per se flexibel zijn, kunnen ze wel aangepast worden op jouw financieringsbehoefte qua grootte en looptijd. Zo kun je een zakelijk krediet op maat ontvangen. Om in aanmerking te komen voor zakelijk krediet zul je voor een jury moeten verschijnen en zowel in woord als op papier jouw bedrijfsplannen presenteren. Innovatieve en ambitieuze bedrijfsplannen maken kans op een passende flexibele bedrijfsfinanciering.

De makkelijkste methode is een flexibele zakelijke financiering via internet

De lening aanbieders die online hun leningen aanbieden worden steeds populairder. Zo kun je vaak al binnen enkele minuten vanachter de computer een passend krediet afsluiten, zonder de strenge voorwaarden en belemmeringen. Uiteraard krijg jij wel te maken met de wettelijke voorwaarden, maar papierwerk en kredietcontroles zijn niet aan de orde. Kortom, indien jij zoekt naar de meest gemakkelijke methode om zakelijk krediet af te sluiten, kan online krediet uitkomst bieden. Het nadeel van deze online kredieten is dat het niet altijd mogelijk is om een groter bedrag te lenen, de meeste online aanbieders verstrekken leningen van maximaal 1000 euro. Ook kan het zijn dat er een vrij korte looptijd geldt. Indien jij zoekt naar particuliere kredietverstrekkers met een volledig flexibel krediet kun je het beste een rekening courant openen of kiezen voor een creditcard, waarbij je uitgesteld kunt aflossen.

Als ondernemer zijn er dus diverse mogelijkheden om zakelijke financiering te regelen Er zijn daarbij verschillen in flexibiliteit en wat de voorwaarden precies zijn, houd daar dus wel altijd rekening mee.