Geen cijfers laten zien maar wel lenen

Wil jij geen cijfers laten zien maar wel lenen? Alle mogelijkheden en aandachtspunten voor je op een rij gezet.

Geen cijfers laten zien maar wel lenen

Hoewel het soms zo lijkt dat het noodzakelijk is om jaarcijfers te presenteren, aan allerlei voorwaarden te voldoen en een zwarte lijst check te ondergaan wanneer je een zakelijke lening wilt afsluiten, variëren de voorwaarden in feite per aanbieder. Om dus te lenen op een manier die bij jou past, is het essentieel dat je de juiste manier van lenen en de juiste lening aanbieder vindt. Hieronder de verschillende mogelijkheden.

Wat voor lening kies ik bij geen cijfers laten zien maar wel lenen?

Er zijn verschillende soorten die tegenwoordig aangeboden worden. Ook zijn er veel verschillende namen voor dezelfde soort lening, wat het erg verwarrend maakt. De belangrijkste soorten leningen zijn:

– Online lening (ook wel minikrediet, minilening, flitskrediet, flitslening, kleine lening)
– Persoonlijke lening
– Bedrijfsfinanciering of zakelijke lening
– Peer-to-peerleding of crowd funding
– Hypotheek

Een hypotheek is niet aan de orde en crowdfunding is een geheel aparte wijze van financiering die in bepaalde gevallen aantrekkelijk kan zijn. Maar indien jij op zoek bent naar een reguliere lening als ondernemer heb jij de keuze uit bedrijfsfinanciering of een zakelijke lening bij verschillende aanbieders of een online lening. Het grootste verschil tussen deze soort leningen is de grootte van de lening. Over het algemeen loopt online krediet maar tot 1000 euro en de reguliere leningen tot ver daarboven. Voordeel van die online leningen is wel weer dat het over het algemeen vrij gemakkelijk is om deze leningen zonder veel voorwaarden en papierwerk af te sluiten.

Welke aanbieder kies ik bij geen cijfers laten zien maar wel lenen?

Indien jij kiest voor een reguliere zakelijke lening zijn er een aantal aanbieders waarbij jij terecht kunt:
– De bank
– De overheid
– Particuliere kredietverstrekkers

Indien je een zakelijke lening afsluit bij de bank is het natuurlijk van belang de verschillende voorwaarden en rentes van de banken te vergelijken. Indien jij bij de overheid zakelijk krediet afsluit wordt dit ook wel microkrediet of microfinanciering genoemd. Microfinanciering is speciaal voor startende ondernemers of specifieke investeerders, en heeft gunstige voorwaarden.

Indien jij ervoor kiest een online lening af te sluiten kun je terecht bij online lening aanbieders. Hiervan zijn er ook meerdere actief. De ene aanbieder is misleidender dan de andere aanbieder. Lees dus altijd goed de voorwaarden door. Bij de meeste van deze aanbieders kun jij vanaf de website direct een lening aanvragen, wat weinig tijd en moeite kost. Ook hoef je bij deze leningen niet over bepaalde papieren te beschikken of een BKR toetsing te ondergaan. Het nadeel is dat het enkel om leningen van kleine bedragen gaat, tot meestal 1000 euro.

Conclusie geen cijfers laten zien maar wel lenen

Wat dus belangrijk is om voor jezelf op een rij te zetten zijn:
– Gewenste te lenen bedrag
– Voorkeur voor soort aanbieder
– Voorkeur soort lening
– De mogelijkheden (papieren, wel/geen BKR registratie)
– Het tijdsbestek waarop jij het geld nodig hebt
– Duur tot het bedrag is terugverdiend

Deze zaken zijn van belang bij het kiezen van een lening. De snelle, gemakkelijke optie is het lenen van een klein bedrag via internet, crowdfunding en microfinanciering zijn een tussenweg voor de middelgrote ondernemer en de grotere bedrijven die alle papieren netjes op orde hebben kunnen vaak gemakkelijk terecht bij de bank. Geen cijfers laten zien maar wel lenen is dus wel mogelijk, maar onder bepaalde omstandigheden.