Geld lenen als eenmanszaak

Heb jij een eenmanszaak en overweeg jij zakelijk extra geld te lenen? Geld bijlenen is vaak noodzakelijk om bijvoorbeeld te investeren en jij kunt dit gemakkelijker regelen dan je denkt!

Geld lenen als eenmanszaak

Zakelijk geld lenen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Als jij niet genoeg financiële middelen hebt kun je als ondernemer, en ook als eenmanszaak, vaak gemakkelijker aan extra krediet komen dan je denkt. Hiertoe zijn verschillende mogelijkheden. De meeste ondernemers kiezen direct voor een lening bij de bank, maar er zijn in veel gevallen meer efficiënte methoden voor het regelen van extra krediet. Denk bijvoorbeeld aan lenen bij de overheid of onafhankelijke kredietverstrekkers, voor gunstigere voorwaarden. In dit artikel meer over de verschillende mogelijkheden om te lenen als eenmanszaak.

Bij de overheid geld lenen als eenmanszaak

Een krediet via de overheid, vaak ook microlening genoemd, is speciaal bedoeld om ambitieuze ondernemers te steunen en om de economie een impuls te geven. Mits jij een sterk bedrijfsplan hebt en positieve cijfers kunt laten zien, is de kans groot dat je voor zakelijk krediet in aanmerking kunt komen via de overheid. Het voordeel is dat je vaak het benodigde bedrag kunt lenen tegen gunstige voorwaarden. Het nadeel is dat je wordt beoordeeld door een jury en dat je papierwerk op orde moet zijn. Indien je wordt afgewezen voor een microlening kun je altijd nog de mogelijkheden bekijken bij online kredietverstrekkers.

Online geld lenen als eenmanszaak

Een nieuw soort leningen dat zeer populair is geworden de afgelopen jaren is geworden zijn de kredieten op internet. Deze online kredieten stellen je in staat om zonder gedoe een klein bedrag te lenen. Zo kun je vaak al lenen zonder kredietcheck of papierwerk en kun je snel geld op je rekening verwachten. Wel moet je er rekening mee houden dat je enkel kleine bedragen kunt lenen, meestal tot 1000 euro, en dat het belangrijk is om eigen verantwoordelijkheid te nemen. Bekijk daarom altijd goed de mogelijkheden, lees de voorwaarden goed door en zorg ervoor dat jij het geleende geld kunt terugverdienen binnen de afgesproken termijn. Zelfstandig zakelijk krediet lenen op internet heeft dus zijn voor en nadelen.

Een alternatief voor geld lenen als eenmanszaak

Een alternatief voor het lenen van geld via de bank of een online kredietverstrekker, is het opzetten van een crowdfundingsactie, via een crowdfundingsplatform. Door jouw ideeën en bedrijf online te presenteren, kun je sponsoren werven die jouw idee steunen. Indien jij het streefbedrag behaalt wordt het geld uitgekeerd en kun jij jouw plannen realiseren en een eventuele tegenprestatie bieden aan je sponsoren. Het voordeel van deze wijze van financieren is dat er geen restschuld overblijft en dat je tegelijkertijd werkt aan je naamsbekendheid. Wel is het bij crowdfunding extra belangrijk dat jij een groot bereik hebt, om de crowdfundingsactie te laten slagen en het streefbedrag te behalen. In sommige gevallen kan het nuttig zijn een social media expert in de arm te nemen. Ook is het uiteraard belangrijk dat er veel animo is voor jouw ideeën.

Al met al heb je als eenmanszaak dus verschillende mogelijkheden wat betreft het financieren van een investering. Het is aan te raden om altijd goed de mogelijkheden door te nemen en te bekijken wat er in jouw situatie haalbaar is, zo vind je de best passende financiering tegen de gunstigste voorwaarden.