Geld lenen voor bedrijf zonder gedoe

Wil jij geld lenen voor bedrijf zonder gedoe? Jaarcijfers en controles zijn niet altijd verplicht!

Geld lenen voor bedrijf zonder gedoe

Het is niet altijd nodig om allerlei obstakels en gedoe te ondergaan wanneer jij geld wilt lenen als bedrijf. Er zijn namelijk verschillende manieren om aan zakelijk krediet te komen. Zo kun je er ook voor kiezen om geld te lenen zonder veel gedoe, door een lening af te sluiten bij bedrijven die onafhankelijk opereren of door microfinanciering aan te vragen bij de overheid. De keuze voor een bepaalde financiering als ondernemer is aan jou, het er zijn dus ook andere mogelijkheden dan het afsluiten van een lening bij de bank, waar een hoop gedoe mee gepaard gaat.

Wat zijn de mogelijkheden voor geld lenen voor bedrijf zonder gedoe?

Er zijn diverse mogelijkheden die jij kunt aanwenden om aan geld te komen voor een bepaalde investering, onderzoek of andere kosten.

– Allereerst kun je lenen bij de bank, maar zoals gezegd is dit vaak niet de meest gunstige opties. Dit vanwege het feit dat er veel controles, zoals een zwarte lijst controle, worden uitgevoerd. Daarnaast duurt het vaak lang en soms is het niet eens mogelijk, om op deze manier zakelijke financiering te regelen.
– Een andere mogelijkheid is het aanvragen van microfinanciering bij de overheid. Microfinanciering is een speciaal concept dat in het leven is geroepen om het ondernemerschap in ons land te ondersteunen. Innovatieve en vernieuwende ideeën krijgen door deze financiering de mogelijkheid om succesvol te zijn en dat zonder veel moeite! Wel worden bij deze methode vaak alsnog alle papieren gechecked en moet je een sterk bedrijfsplan hebben.
– Ook kun je ervoor kiezen om een lening af te sluiten op internet. Online lening aanbieders hanteren over het algemeen namelijk veel minder strenge voorwaarden en maken het op die manier voor veel mensen mogelijk te lenen. Papierwerk, verplichte afspraken en BKR controles blijven achterwege. Nadeel bij deze leningen is vaak dat jij alleen kleine bedragen kunt lenen.
– Tot slot is er een nieuwe methode van financiering die tegenwoordig razendpopulair is. Het gaat om crowdfunding. Dit houdt in dat diverse particulieren worden verzocht een bepaald idee of initiatief te sponsoren in ruil voor producten of diensten in de toekomst. Met het opgehaalde geld worden de plannen uitgevoerd en kunnen de sponsors worden afbetaald. Deze methode van financiering gaat vaak online via een crowdfundingplatform. Voordeel van deze methode is dat het een effectieve manier is om geld in te zamelen, waar geen restschuld bij overblijft en waarbij je direct een publiek opbouwt. Nadeel is dat niet elk idee geschikt is voor deze methode van financiering.

Geld lenen voor bedrijf zonder gedoe is aan jou

Jij als ondernemer hebt de vrije keuze voor welke methode van financiering je gaat. Daarbij is het wel altijd verstandig om goed vooraf uit te denken wat het meest gunstig en geschikt is voor jouw persoonlijke situatie. Ook de hoogte van het te lenen bedrag, de termijn waarop jij erover wilt beschikken en de naamsbekendheid die jij al hebt opgebouwd spelen hierin mee. In ieder geval zijn er meer methoden voor financiering dan je denkt, zeker in deze economisch slechte tijden. Nieuw ondernemerschap wordt aangemoedigd en de kansen liggen open!