Geld lenen zakelijk

Ben jij ondernemer en op zoek naar een passende lening voor jouw bedrijf? Geld lenen zakelijk kun je op verschillende manieren aanpakken.

Geld lenen zakelijk

Het zakelijk lenen van geld is vaak gemakkelijker dan lenen als particulier. Daar staat wel tegenover dat je voor zakelijk lenen vaak een wat groter bedrag nodig hebt, wat het wel weer lastiger maakt. Bovendien zijn er ontzettend veel soorten krediet op de markt en kun je vaak door de bomen het bos niet meer zien. Om wat duidelijkheid te scheppen in de chaos hier een kort overzichtje van verschillende vormen van zakelijk lenen en wanneer die vorm van krediet uitkomst biedt. Zo kun jij als ondernemer zelf beslissen wat voor jou onderneming op het moment het meest gunstig is.

Bij de bank geld lenen zakelijk

Het lenen van geld voor je onderneming bij de bank is de meest voorkomende vorm van krediet. Echter is dit niet altijd de meest gunstige voor iedere situatie. Lenen bij de bank is vooral handig voor grotere bedrijven met naamsbekendheid, die positieve jaarcijfers kunnen laten zien en goede afspraken kunnen maken. Voor een startend bedrijf is op deze manier aan krediet komen heel lastig. Je moet immers wel een waterdicht bedrijfsplan of beloftevol initiatief komen. Daarnaast moet jij alles goed op een rijtje hebben en dan nog kun je vaak slechts een klein bedrag lenen. Omdat het risico voor de bank bij starters hoger is, betaal je vaak ook nog eens hogere rentekosten. Lenen bij de bank is dus vaak niet de eerste keuze voor startende ondernemers.

Online geld lenen zakelijk

Wat wel vaak door starters wordt gekozen om snel geld te lenen is het afsluiten van een lening op internet. Deze methode van lenen is relatief nieuw, maar biedt vaak wel mogelijkheden als je snel geld nodig hebt. Daarbij is het cruciaal dat een klein bedrag (tot ongeveer 1000 euro) voldoet, omdat je op deze wijze alleen kleine geldbedragen kunt lenen. De voorwaarden van deze leningen zijn vaak erg gunstig, zodat jij als ondernemer direct aan de slag kunt met het geleende geldbedrag. Bovendien komt er verder geen gedoe als papierwerk of controles bij kijken en sluit je de lening gewoon zelf online af wanneer het jou uitkomt. Indien je als bedrijf grotere bedragen wilt lenen voldoet deze manier van lenen vaak niet, maar voor starters vaak dus wel.

Bij de overheid geld lenen zakelijk

Een andere gunstige optie is lenen bij de overheid. Zowel voor starters als bedrijven die wat ouder zijn. De overheid heeft namelijk als doel het stimuleren van het ondernemersklimaat en zorgen dat bedrijven tegen gunstige voorwaarden aan krediet kunnen komen om te groeien. Het krediet dat de overheid verstrekt wordt meestal micorkrediet genoemd. Met microkrediet is aan geld komen vaak voor veel meer mensen mogelijk dan bij de bank, omdat ze startende initiatieven bijvoorbeeld erg stimuleren. Wel moet jij hier met uitgewerkte plannen komen en indien je een ouder bedrijf hebt de in het verleden behaalde resultaten. Natuurlijk kan de overheid niet iedereen van krediet voorzien, dus er worden wel keuzes gemaakt en dat betekent geen honderd procent zekerheid dat jij op deze manier geld kunt lenen.

Particulieren voor geld lenen zakelijk

Een manier die wel hele grote kans van slagen heeft, is het afsluiten van een lening bij een particulier. Particulieren zijn diegenen die bereid zijn te investeren in bedrijven in ruil voor een percentage van de winst bijvoorbeeld, of inspraak in de onderneming. Zo komen ondernemers en investeerders bij elkaar. Je maakt zelf de afspraken, waardoor er dus geen vaste regels zijn. Hierin schuilt ook direct het gevaar: indien de samenwerking verkeerd loopt of iemand zich niet aan de afspraken houdt, heb je niets om op terug te vallen. Je weet niet met wie je in zee gaat, dus met deze methode is voorzichtigheid geboden.

Geld lenen zakelijk op een manier die bij jou past

Je bepaalt bij zakelijk krediet en bedrijfsfinanciering helemaal zelf de invulling. Het enige dat vast staat is dat jij geld nodig hebt om je bedrijf optimaal te kunnen laten groeien en floreren. De manier waarop je dit regelt, daar ben je helemaal vrij in. Het is in ieder geval verstandig om vooraf goed te bekijken wat de mogelijkheden zijn en altijd de voorwaarden goed door te lezen voordat jij over gaat tot het afsluiten van een lening.