Geld voor je onderneming met zakelijk krediet

Op zoek naar geld om te investeren in jouw onderneming? Geld voor je onderneming met zakelijk krediet maakt dit voor jou mogelijk!

Geld voor je onderneming met zakelijk krediet

Wanneer jij een ZZP’er bent en een onderneming hebt gestart, is investering cruciaal, in welk stadium jouw bedrijf zich ook bevindt. Om deze investeringen te financieren is vaak een hoop geld nodig. Daarom is het logisch dat jij als starende ondernemer op zoek bent naar een zakelijke lening. Dit initiatief vergt risico en zou daarom door de bank ondersteund moeten worden. De meesten kiezen immers voor een veilige weg, als werknemer bij een bestaande organisatie. Helaas is de financiering voor investeringen niet zo gemakkelijk. Banken lenen niet graag veel geld aan starters, de risico’s zijn voor hen te hoog. Daarom kun jij bij banken vaak slechts kleine bedragen lenen. Maar waar kun jij dan terecht om geld te lenen op zakelijk gebied?

Geld voor je onderneming met zakelijk krediet zonder jaarcijfers

Eisen die worden gesteld door veel lening aanbieders van zakelijke leningen zijn vaak dat jij een goed uitgewerkt ondernemingsplan moet hebben en dat jij een jaarverslag of jaarcijfers moet hebben. Wanneer jij starter bent is dit lastig. Dit maakt lenen nog lastiger. Jij vraagt je waarschijnlijk af waar jij in zo’n situatie terecht kunt? Voor het lenen zonder jaarcijfers zijn er verschillende mogelijkheden. Hieronder hebben we enkele oplossingen opgesomd.

Geld voor je onderneming met zakelijk krediet zonder ondernemingsplan

De bank is dus niet de meest aantrekkelijke oplossing wanneer jij op zoek bent naar zakelijk krediet. Wat zijn de overige opties om zonder ondernemingsplan aan krediet te komen?
1) Een persoonlijke lening
Indien jij nog werkzaam bent bij een werkgever, maar plannen hebt een eigen onderneming te starten is dit een goede oplossing. Er zijn verschillende kredietverstrekkers die een persoonlijke lening aanbieden. Zo kun jij dit regelen bij je bank, maar ook online kredietverstrekkers kunnen een mogelijkheid zijn. Zo is het vaak het geval dat je bij de bank wordt afgewezen, omdat hier nu eenmaal veel voorwaarden aan verbonden zijn, terwijl lenen bij een online kredietverstrekker vervolgens wel mogelijk is. Leningen bij online krediet verstrekkers zijn namelijk vaak veel gemakkelijker en toegankelijker.
2) Je spullen verpanden
Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer jij aan geld wilt komen, maar alle beetjes kunnen helpen. Slim is het om je spullen van waarden naar een pandhuis te brengen. Jij ontvangt hier vervolgens contant geld voor. Hierbij is een ondernemingsplan uiteraard niet nodig. Sieraden en juwelen kunnen honderden euro’s opleveren. Heb jij echter meer geld nodig kun je nog denken aan een auto, een boot, een televisie, enzovoort. Bij een pandhuis is ook een BKR registratie overigens geen probleem.
3) Het afsluiten van een minilening
Een minilening is een speciaal soort lening die online worden aangebonden. Deze lening verstrekkers bieden leningen tot maximaal 1000 euro aan. Dit is zeer gemakkelijk, omdat aan deze leningen weinig voorwaarden verbonden zijn. Ook blijft een BKR toetsing achterwege en jij hoeft niet prijs te geven waarvoor jij de lening precies wilt afsluiten.
4) Geld lenen van vrienden en bekenden
Deze leningen worden ook wel onderhandse leningen genoemd. Fijn hieraan is dat jij veel vrijheid hebt, je maakt de afspraken immers zelf met de persoon in kwestie. Ook heb je vaak niet veel kosten aan deze leningen, omdat het vrij flexibel is. Hier geld wel dat je maar net mensen in je kring moet hebben die geld hebben om uit te lenen en die hiertoe bereid zijn.

Geld voor je onderneming met zakelijk krediet regel je zo!

Alle bovenstaande mogelijkheden zijn dus een optie wanneer jij op zoek bent naar een manier om als ZZP’er aan geld te komen voor jouw onderneming. Welke optie in jouw situatie het meest geschikt is bepaal jij hierbij zelf. In ieder geval is de bank zeker niet de enige optie voor zakelijk krediet!