Krediet afsluiten als ondernemer

Wil jij krediet afsluiten als ondernemer? Of het nu is om bepaalde investeringen te kunnen doen of om onverwachte kosten te dekken, hier zijn de mogelijkheden!

Krediet afsluiten als ondernemer

Waarom is het zo belangrijk om krediet af te sluiten als ondernemer? En hoe realiseer je dit, zonder dat er teveel gedoe en tijd in gaat zitten, maar je wel zeker weet dat je een goede, veilige lening hebt? We zetten alle vragen en antwoorden voor je op een rijtje in dit artikel, zodat je een goede start kunt maken met jouw bedrijfsfinanciering!

Zonder papieren of gedoe krediet afsluiten als ondernemer

De grootste wens van de gemiddelde ondernemer is lenen zonder gedoe. Kredietchecks en papierwerk zoals een bedrijfsplan en jaarcijfers zijn uit den boze. Helaas vereisen veel leningen wel inzicht in deze informatie. Dat betekent wel dat er direct weken overheen gaan voordat jij ook maar een cent ontvangt! Hoe kun je lenen zonder dit gedoe? Je kunt kiezen voor de lening aanbieders die leningen verstrekken zonder deze voorwaarden. Wat de alternatieve mogelijkheden zijn voor lenen bij de bank bespreken we hieronder.

Microfinanciering als krediet afsluiten als ondernemer

Microkrediet is gelijk aan de soort leningen die banken verstrekken, maar dan zijn deze leningen specifiek gericht op ondernemers. Omdat de bedoeling van deze leningen het stimuleren van het ondernemerschap is, is de kans voor jou als ondernemer groter om in aanmerking te komen voor deze leningen. Bovendien zijn de (rente)tarieven een stuk voordeliger. Wel is er sprake van veel concurrentie, dus jij zult je wel moeten kunnen onderscheiden met een origineel of uniek idee of een ijzersterk bedrijfsplan. De bedragen die met deze leningen worden verstrekt kunnen aardig oplopen, afhankelijk van de reden van lenen en de organisatie.

Online krediet afsluiten als ondernemer

Wat nog wel eens uitkomst kan bieden voor (kleine) ondernemers is het afsluiten van een online krediet. Deze leningen worden ook wel minilening of flitskrediet genoemd en staan bekend om het feit dat deze leningen snel en moeiteloos af te sluiten zijn zonder veel voorwaarden. Zo worden alleen de wettelijke eisen gehanteerd en is er geen sprake van een BKR toetsing of papierwerk. Het nadeel van deze leningen is alleen wel dat het meestal alleen om kleine bedragen gaat, tot een euro of 1000. Of dit voldoende is hangt van de situatie af natuurlijk, maar zul je dus wel in overweging moeten nemen.

Crowdfunding voor krediet afsluiten als ondernemer

Razend populair de laatste jaren is crowdfunding. Crowdfunding is een nieuwe methode om geld in te zamelen voor jouw idee, innovatie of investering. Zeker als het gaat om iets met een maatschappelijk belang, een nieuw product of een innoverend initiatief, werkt deze methode van finaciering goed. Via een crowdfundingplatform presenteer jij jouw ideeën en hebben mensen de mogelijkheid om dit idee te steunen met een donatie. Als het vooraf vastgestelde bedrag bereikt behaald is, wordt het geld uitbetaald en heb jij de kans om de investeerders terug te betalen in diensten of goederen, maar houd je geen restschuld over. Crowdfunding is niet voor iedere zakelijke investering geschikt, maar wel is dit een hele succesvolle manier van financieren.

Welke methode van investering voor jou geschikt is kun je helemaal zelf bepalen door de opties te doorlopen en naast jouw belangen te leggen. Ook bij verschillende kredietverstrekkers informatie inwinnen kan helpen de juiste keuze te maken en jouw financiering direct te regelen!