Lenen bij de bank of lenen op internet voor zakelijke financiering?

Ben jij op zoek naar de juiste financiering voor jouw bedrijf en vraag jij je af of je moet lenen bij de bank of lenen op internet voor zakelijke financiering? In dit artikel vergelijken we deze twee soorten van krediet.

Wat is het verschil tussen lenen bij de bank of lenen op internet voor zakelijke financiering?

Als eigenaar van een bedrijf weet je dat investeren belangrijk is voor jouw onderneming. Op die manier stimuleer je de groei van je bedrijf en zorg je dat je niet in de rode cijfers komt op de lange termijn. Maar wat wel lastig is, is de keuze voor een bepaalde vorm van krediet. Welke leningen leveren uiteindelijk het meeste op en welke leningen kosten zo min mogelijk tijd en moeite om af te sluiten? Aangezien elke aanbieder zijn eigen voorwaarden stelt en verschillende benamingen heeft voor soorten krediet zie jij vaak door de bomen het bos niet meer. In dit artikel bespreken we de verschillen tussen kredieten die je afsluit bij de bank en de kredieten die je online kunt vinden.

Liever lenen bij de bank dan lenen op internet voor zakelijke financiering?

Een lening bij de bank is de meest gebruikte vorm van lenen. Dat heeft alles te maken met de status van de bank. Over het algemeen staat lenen bij de bank namelijk bekent als veilig. Daar staat wel tegenover dat er veel voorwaarden aan deze leningen verbonden zijn. Indien jij rode cijfers hebt of niet over bepaalde papieren beschikt is het afsluiten van een lening bij de bank, zelfs als het om kleine bedragen gaat, vaak lastig. Indien jij echter veel goede cijfers hebt of naamsbekendheid is deze optie erg gunstig. Het lenen van grote bedragen tegen prima tarieven is dan een optie. Ook zijn de leningen vaak geschikt voor het lenen op de langere termijn, wat als ondernemer interessant is.

Liever lenen op internnet dan lenen bij de bank voor zakelijke financiering?

De reden dat ondernemers kiezen voor een financiering op internet is vaak dat zij het liefst niet teveel moeite en tijd willen steken in het afsluiten van een lening. Wanneer je leent bij de bank gaan daar meestal allerlei gesprekken, voorwaarden en controles aan vooraf . Voor ondernemers die slechts een klein bedrag willen lenen is dit niet erg interessant, aangezien er een veel gemakkelijkere manier is om een klein bedrag te lenen. Als jij niet leent bij de bank, maar op internet een lening afsluit, krijg jij niet te maken met allerlei voorwaarden. Dat heeft met name te maken dat het slechts om leningen van kleine bedragen gaat. Deze kredietverstrekkers op internet proberen daarnaast hun leningen zo toegankelijk mogelijk te maken. Dat betekent dat je geen papieren als jaarcijfers hoeft te laten zien, dat er geen BKR toetsing wordt gedaan en wat jij met veel minder voorwaarden rekening hoeft te houden. Deze vorm van lenen is vooral interessant voor kleinere bedrijven of bedrijven die slechts een klein bedrag nodig hebben. Ook voor de bedrijven die geen krediet kunnen krijgen tegen de strenge voorwaarden bij de bank bieden deze alternatieve leningen een uitkomst. De essentie van deze kredieten is wel snel aan geld komen, maar ook snel weer terugbetalen. Daarom is het verstandig om goed van te voren uit te rekenen op welke termijn jij de leningen kunt terugbetalen.

Lenen bij de bank of lenen op internet voor zakelijke financiering? Het antwoord bepaal je zelf, afhankelijk van je eisen. De bovengenoemde eigenschappen van de soorten leningen zijn daarbij doorslaggevend. Met je keuze voor je krediet is het altijd belangrijk om je doel voor ogen te houden en te bepalen wat jij het belangrijkste vind. Zo kun je het krediet kiezen dat het beste bij jou past als ondernemer!