Microfinanciering aanvragen als zzp’er

Ben jij een zzp’er of een startende ondernemer? Je hebt dan vaak geld nodig om te investeren, maar kunt dit niet altijd uit eigen zak betalen. Microfinanciering aanvragen als zzp’er is wellicht de oplossing!

Microfinanciering aanvragen als zzp’er en wat zijn nog meer opties?

Wat zijn de opties voor jou als ondernemer om snel aan krediet te komen? Veel mensen zijn niet bekend met de verschillende bedrijfsfinancieringen. In veel gevallen is microfinanciering een optie, maar soms kunnen een lening bij de bank, een lening op internet of particuliere kredietverstrekkers uitkomst bieden. Welke vorm van krediet het meest aantrekkelijk is voor jou als zzp’er is aan jou. Hieronder zullen we meer informatie verschaffen over de verschillende soorten kredieten die er beschikbaar zijn.

Waarom microfinanciering aanvragen als zzp’er?

Een van de beste manieren om als ondernemer aan krediet te komen is het aanvragen van krediet bij de overheid. Deze vorm van krediet wordt ook wel microfinanciering of microkrediet genoemd. De reden dat deze manier van lenen gunstig is, is vanwege de gunstige voorwaarden. Met deze gunstige voorwaarden hoopt de overheid het bedrijfsleven aantrekkelijk te houden en het ondernemerschap te stimuleren. Op die manier kun je tegen aantrekkelijke voorwaarden een passende lening afsluiten om jouw bedrijf te financieren. Wel moet je erop letten dat het nodig is om jouw initiatief zo volledig mogelijk te kunnen presenteren, inclusief behaalde resultaten uit het verleden. Jaarcijfers of een bedrijfsverslag vergroten dus aanzienlijk jouw kans op microfinanciering.

Lenen bij de bank of microfinanciering aanvragen als zzp’er?

Een lening bij de bank verschilt niet heel veel van microfinanciering, maar is wel vaak lastiger af te sluiten. De banken zitten momenteel namelijk nog in een dal en hebben over het algemeen niet de mogelijkheid om voor iedereen een lening mogelijk te maken. Om te zorgen dat zij niet teveel risico lopen hanteren zij dus strenge voorwaarden. Om te lenen moet je aan al deze voorwaarden voldoen, wat vaak, zeker als zzp’er, niet mogelijk is. Indien jij wel de mogelijkheid hebt om te lenen bij de bank, vanwege positieve jaarcijfers of vanwege naamsbekendheid, dan kun je met de bank vaak gunstige afspraken maken. Dit is natuurlijk zeer voordelig en daarom aantrekkelijk.

Lenen op internet microfinanciering aanvragen als zzp’er?

Heb jij echter geen naamsbekendheid, beschik jij niet over de juiste papieren als jaarcijfers of zijn er andere voorwaarden waaraan jij niet voldoet? Een optie die jou bijna altijd de mogelijkheid geeft om snel aan geld te komen is het lenen via internet. Online kredietverstrekkers zijn lening aanbieders van kleine bedragen die ten doel hebben om ervoor te zorgen dat iedereen snel aan een lening kan komen. Ongeacht waarvoor jij precies wilt lenen. Zowel bedrijven als particulieren kunnen op deze manier snel aan geld komen, zonder gedoe. Er zijn een minimaal aantal voorwaarden en het afsluiten van deze leningen gaat gewoon via internet. Verder hoef je niet over bepaalde papieren te beschikken als bijvoorbeeld jaarcijfers. Grote kans dat op deze manier lenen ook voor jou als zzp’er dus mogelijk is! Daarnaast kost het weinig moeite om met deze manier van lenen snel geld op je rekening te ontvangen voor het doen van investeringen bijvoorbeeld.

Lenen bij particulieren of microfinanciering aanvragen als zzp’er?

Een andere mogelijkheid is het lenen van geld bij particulieren. Particuliere geldverstrekkers bieden vaak uitkomst wanneer jij op zoek bent naar durfkapitaal. Omdat het niet via via gaat kun jij rechtstreeks de afspraken maken met de particulier in kwestie. Dat biedt voordelen, maar ook onzekerheden. Jij weet bij deze leningen immers niet met wie jij precies in zee gaat en dat brengt risico’s met zich mee. Zeker als de particulier veel inspraak krijgt. Dat is dus iets om altijd rekening mee te houden, wel kun jij met deze manier van lenen vrijwel altijd terecht en is het een manier om snel aan geld te komen voor jouw onderneming.

Microfinanciering aanvragen als zzp’er is dus zeker mogelijk, zelfs op verschillende manieren. Tevens zou je nog crowdsourcing kunnen proberen wanneer je een goed initiatief hebt. Een lening op internet is vaak ook aantrekkelijk, aangezien het gemakkelijk af te sluiten is. Wil je zekerheid, dan ga je voor een lening bij de bank of overheid. Hoe jij jouw investering financiert is verder helemaal aan jou!