Ondanks BKR zakelijk krediet zonder jaarcijfers

Als ondernemer zijn er verschillende manieren om aan zakelijk krediet te komen met BKR registratie ook al mis je jaarcijfers.

Sommige ondernemers hebben een traject van schuld sanering doorlopen of zitten daar nog in. In dit proces is het erg lastig om aan geld te komen voor je bedrijf. Als je eenmaal ‘de schone lei’ hebt gekregen van de rechtbank komt de uitdaging om te gaan shoppen voor geld voor een zakelijke lening.

De bank financieert het liefst bedrijven die al een bewezen winstpotentieel hebben. De ideale onderneming bestaat al vele jaren, draait stabiele omzet en heeft een gezonde winstmarge. Uiteraard heeft de onderneming voldoende buffer (eigen vermogen) en weinig schulden (vreemd vermogen).

De realiteit is dat geen enkele onderneming zo begint. Je begint vaak met een idee. Dat idee werk je uit tot een business plan. Uit je plan blijkt dat je een financieringsbehoefte hebt. Je moet investeringen doen om het bedrijf op te starten. Echter, vaak ontbreekt het kapitaal om deze investeringen te doen. Om toch aan geld te komen overwegen veel ondernemers een zakelijk krediet. Omdat er een verschil is tussen de fase van je onderneming (de opstart of planningsfase) en de fase waarin de meeste banken je pas van zakelijk krediet willen voorzien (de ontwikkelingsfase of volwassenheidsfase) betekent het dat je niet eenvoudig aan een zakelijke lening kunt komen bij banken. Tel daar ook nog eens bij op dat je met een BKR registratie nog een streepje ‘tegen’ hebt.

Hier lees je 3 adviezen om alsnog aan een zakelijke lening te komen als je nog in de opstartfase van je bedrijf zit en je tevens op de zwarte lijst van het BKR staat.

Tip 1: tot 1000 euro lenen zonder BKR controle

Heb je een bedrag tot 1000 euro nodig, overweeg dan een korte lening. Dit is een kortlopende particuliere lening waar geen BKR toets wordt uitgevoerd. Deze leningen worden ook aangeboden onder de termen spoed lening of minilening. Aanvragen gebeurt via de site van een korte lening aanbieder. Lukt de aanvraag, dan wordt het geld binnen enkele minuten al overgemaakt.

Direct € 750 lenen, binnen 10 minuten op uw rekening

Tip 2: Probeer alsnog ondanks BKR registratie leningen aan te vragen

[ad#336×280-rechts]

Er zijn tegenwoordig aanzienlijk veel kredietaanbieders actief. Bij een SNS, Rabobank, ING of andere grote bekende bank uit Nederland is de kans heel groot dat je met BKR wordt afgewezen. Dat wil zeker niet zeggen dat je afgewezen wordt bij die tientallen andere aanbieders. Een leenaanvraag is in de meeste gevallen geheel kosteloos.

Je hebt echter weinig te verliezen als je met je huidige situatie gewoon probeert leenaanvragen te doen bij verschillende kredietverstrekkers. Kijk vooral welke nieuwe online leenverstrekkers actief zijn omdat je hier vaak interessante aanbiedingen ziet. Wel is van belang om naar betrouwbare kredietverstrekkers te kijken. Ga dus niet op marktplaats advertenties in op dubieuze particulieren of bedrijven met een 0900 nummer die leningen aanbieden waarbij je eerst geld moet overmaken. Criteria om de betrouwbaarheid van een kredietverstrekker te toetsen is of zij een actief advertentiebeleid hebben, duidelijke contactgegevens met telefoonnummer en gratis offertes.

Tip 3: Laat iemand die je wederzijds vertrouwt een persoonlijk krediet afsluiten en sluit vervolgens een deal

Ben je getrouwd of heb je een goede vriend of familielid die je vertrouwt, overweeg dan een onderlinge deal. Jij spreekt af dat je hem of haar geld laat lenen op zijn of haar naam en dat jij alles terugbetaalt. Je kunt dit bij de notaris vastleggen en zelfs iets als onderpand geven. Daarmee heeft je vriend(in) /partner toch een stukje zekerheid mocht je het niet lukken om alles op tijd terug te betalen. Je hebt vast wel zaken die hiervoor gebruikt kunnen worden; misschien heb je goud, een auto, inboedel etc.