Online lenen voor ondernemers

Ben jij als ondernemer op zoek naar een efficiënte manier om te lenen voor een bedrijf? Online lenen voor ondernemers biedt meer mogelijkheden van je denkt!

Online lenen voor ondernemers

Hoewel lenen via internet niet het eerste is waar je aan denkt bij lenen voor bedrijf, kan het lenen van geld via internet zeer interessant zijn voor ondernemers. In tegenstelling tot bij reguliere leningen, maken online kredieten het mogelijk om in zeer korte tijd geld op je rekening te ontvangen. Dat heeft te maken met het feit dat je ingewikkelde aanvraagprocedures en andere obstakels gemakkelijk kunt omzeilen. In dit artikel bespreken we online lenen voor ondernemers en de mogelijkheden die dit voor jouw bedrijf kan bieden.

Waarom online lenen voor ondernemers?

De reden dat steeds meer ondernemers een zakelijke lening afsluiten via internet, is omdat het een snelle en gemakkelijke manier is om over het geld te beschikken dat nodig is voor een investering. Vanachter je computer kun je de gewenste lening aanvragen, je omzeilt ingewikkelde voorwaarden en controleprocedures en bovendien is het mogelijk om nog dezelfde dag geld op je rekening te ontvangen. Bedrijfsplannen en jaarcijfers hoef je niet te publiceren en de reden van lenen hoeft ook niet prijs gegeven te worden. Tegenover al deze voordelen staat één nadeel: het is enkel mogelijk om kleine bedragen te lenen, en dus niet in iedere situatie geschikt. Voor ZZPers en kleine ondernemers, bieden online leningen echter meer mogelijkheden dan je zou denken.

Zonder BKR controle online lenen voor ondernemers

Een belangrijk voordeel van een zakelijke lening via internet, is dat je een BKR controle omzeilt. Waar reguliere kredietverstrekkers controleren of er in het verleden sprake is geweest van negatieve jaarcijfers of een betalingsachterstand, is het bij het lenen van een klein bedrag met een online lening geen probleem. Wel moet jij uiteraard eigen verantwoordelijkheid nemen voor de lening en nagaan of het reëel is om het geleende bedrag op tijd weer beschikbaar te hebben.

Klein bedrag online lenen voor ondernemer

Hierboven werd al aangegeven dat online leningen alleen geschikt zijn voor het lenen van kleine bedragen. Om hoeveel geld het precies gaat, verschilt per kredietverstrekker, maar in de meeste gevallen gaat het om leningen tot ongeveer 1000 euro. Je kunt daarbij wel zelf de precieze hoogte vaststellen en bovendien hoef je de aanbieder niet in te lichten over de reden van lenen. Indien het gaat om een kleine investering, is een online lening dus een makkelijke en snelle manier om over extra geld te beschikken!

Online lenen voor ondernemer direct regelen

Indien een online lening van een klein bedrag voor jou als ondernemer interessant is, kun je dit vaak al direct regelen met behulp van het online aanvraag formulier. Lees daarom altijd goed alle voorwaarden door en sluit de lening direct af met behulp van het online aanvraag formulier. Het is in veel gevallen mogelijk om direct geld te lenen wanneer nodig.

Is een online lening voor jou niet interessant? Naast lenen bij de bank kun je ook kiezen voor het aanvragen van een microlening of het opzetten van een crowdfundingsactie!