Opties voor zakelijk lenen

Ben jij een ondernemer en geïnteresseerd in de diverse opties voor zakelijk lenen? In dit artikel vind je meer informatie.

Opties voor zakelijk lenen

Indien jij eigenaar bent van een onderneming of juist bezig bent met het opstarten van je eigen bedrijf, weet je als geen ander hoe belangrijk het is om geld te investeren. Soms vergt een onderneming echter meer kapitaal dan jij aan financiële middelen tot je beschikking hebt. In dat geval is het een optie om geld bij te lenen of om aandelen uit te geven bijvoorbeeld. Indien jij kiest voor de optie lenen, zijn er ook nog eens verschillende mogelijkheden om dit te regelen. Hieronder bespreken we de meest gunstige opties voor het afsluiten van zakelijk krediet.

Lenen bij de overheid als een van de opties voor zakelijk lenen

De meest bekende vorm van zakelijk lenen is een lening afsluiten bij de bank. Wellicht was dit ook de eerste optie waar jij aan dacht. Echter is het de moeite waard andere opties te overwegen, aangezien lenen bij de bank niet altijd de gunstige voorwaarden heeft. Banken vragen immers hoge rentepercentages en hanteren bovendien strenge voorwaarden vanwege de economische crisis. Zij kunnen niet teveel risico nemen. Een betere optie in veel gevallen is daarom het afsluiten van microfinanciering bij de overheid. Deze leningen zijn speciaal gericht op ambitieuze ondernemers die kapitaal nodig hebben om hun plannen te laten slagen. Wel zul je om in aanmerking te komen voor deze leningen moeten kunnen aantonen wat jij met het geld wilt doen en in het verleden behaalde resultaten. Dit maakt deze leningen niet voor ieder plan geschikt.

Lening via internet als een van de opties voor zakelijk lenen

Een lening via internet is waarschijnlijk de meest gemakkelijke vorm van lenen op dit moment. De reden hiervoor is dat jij dit krediet gewoon snel gemakkelijk online kunt afsluiten, zonder aanvullende voorwaarden en controles. Bovendien is het op elk moment van de dag te regelen en komt het weinig voor dat lenen helemaal niet mogelijk is. De voorwaarden variëren uiteraard wel afhankelijk van welke lening aanbieder jij kiest. Over het algemeen zijn er geen papieren, BKR controles of afspraken noodzakelijk. Beperkingen van deze leningen is wel dat jij enkel een lening van een klein bedrag kunt afsluiten. Meestal is het maximaal te lenen bedrag 1000 euro en hebben deze leningen over het algemeen een looptijd onder 3 maanden.

Crowdfunding als een van de opties voor zakelijk lenen

Indien jij plannen of ideeën hebt die interessant zijn voor een groter publiek, dan kan het interessant zijn om te kijken naar de mogelijkheden met crowdfunding. Crowdfunding is een campagne via een (meestal) online platform, waarop jij geld inzamelt voor jouw ideeën. Dit is vaak in ruil voor een kleine tegemoetkoming in de vorm van producten of diensten. Indien jij jouw streefbedrag behaalt wordt het geld uitgekeerd en op die manier kun jij jouw plannen realiseren. Je houdt geen restschuld over en creëert direct een publiek voor jouw bedrijf of producten. Dit maakt crowdfunding heel interessant. Wel is het van belang genoeg aandacht te wekken voor jouw idee en dat er een goede marketingstrategie komt.

De opties voor zakelijk lenen zijn dus uiteenlopend. Wat de beste optie is, is afhankelijk van wat voor jou als ondernemer belangrijk is en wat de plannen precies zijn. Overweeg in ieder geval altijd eerst de mogelijkheden voor jij kiest voor een bepaalde vorm van krediet.