Opzoek naar een zakelijk krediet zonder jaarcijfers?

Door de kredietcrisis kan het zijn dat het minder goed gaat met je eigen bedrijf. Maar dat betekend niet dat er geen potentie inzit, en jouw geloof zal erdoor ook niet minder zijn geworden. Om deze moeilijke tijd door te komen en de potentie van jouw bedrijf waar te maken vraag je een zakelijk krediet aan.

Vele bedrijven kennen op dit moment zware tijden. Er zijn minder opdrachten en klanten, maar de rekeningen blijven binnen stromen. Rekeningen moeten betaalt worden, want de problemen zijn vaak niet te overzien als je deze te lang laat liggen. Aan deze horror scenario’s wil je natuurlijk niet denken. Daarbij zet je de zakelijke relatie tussen jou en je leverancier op scherp doordat jij rekeningen moet betalen die voor hun ook cruciaal zijn.
[ad#336×280-rechts]
Het is niet lastig om een zakelijk krediet te krijgen waarmee je de kleine openstaande rekeningen kunt betalen. De meeste banken staan voor een korte periode rood op de zakelijke rekening zonder problemen toe. Bij de ING kun je bijvoorbeeld een betaalkrediet krijgen waarmee je rood kunt staan om de openstaande rekeningen weg te werken. Indien nodig kunt u het standaard betaalkrediet zelfs verhogen zodat je in ieder geval al de betalingen kan laten doorgaan terwijl je er ondertussen aanwerkt om de rekeningen die je hebt uit staan bij anderen te innen en natuurlijk nieuwe orders en klanten binnen te halen. Het rood staan op een zakelijke rekening is in bijna alle gevallen mogelijk zonder dat je daar jaarcijfers voor hoeft te overleggen.

Wilt u een groter zakelijk krediet afsluiten om de moeilijke tijden door te komen dan is dat natuurlijk wel alleen mogelijk wanneer dat krediet te baseren is op resultaten uit het verleden en de te verwachten resultaten.
Je eigen bank of een andere financierder kan dan met jou om de tafel gaan zitten om in kaart te brengen hoe gezond jouw bedrijf is, waar de probleempunten liggen en om te herkennen of het een tijdelijke trend is die inderdaad te overbruggen is met een zakelijk krediet.