Papiervrij lenen voor bedrijf

Denk jij over papiervrij lenen voor bedrijf? Lees hier wat de beste manier is om aan een papiervrije lening te komen!

Papiervrij lenen voor bedrijf

Wellicht ben jij in de veronderstelling dat bedrijfsfinanciering alleen geregeld kan worden via de bank. Helaas betekent lenen bij de bank vaak ook dat jij met veel (onnodige) obstakels te maken krijgt, zoals bijvoorbeeld bedrijfspapieren, kredietchecks en jaarverslagen. Indien jij graag een klein geldbedrag wilt lenen voor een bedrijf zonder teveel papierwerk, kan het daarom interessant zijn om te kijken naar alternatieve manieren voor het afsluiten van een bedrijfslening. In dit artikel zullen we daar meer informatie over geven.

De makkelijkste manier van papiervrij lenen voor bedrijf

Indien jij zoekt naar de allersimpelste manier om geld bij te lenen, kan een online lening wellicht interessant zijn. Over het algemeen hanteren online kredietverstrekkers namelijk geen papierwerk, kredietcontroles of belemmerende voorwaarden. Elke aanbieder op internet hanteert ten minste de wettelijke voorwaarden voor krediet plus eventuele aanvullende voorwaarden. Lees je daarom goed in wat een lening aanbieder van je verwacht om zonder risico’s geld te lenen. Het voordeel van deze online leningen is dat je je krediet sneller geregeld kunt hebben dan ooit, een nadeel is dat het bij deze aanbieders enkel mogelijk is kleine bedragen te lenen. Voor sommige ondernemers en initiatieven kunnen deze leningen uitkomst bieden!

Overige mogelijkheden voor papiervrij lenen voor bedrijf

Indien lenen via internet voor jou als ondernemer geen optie is, omdat je wellicht meer krediet nodig hebt of vanwege andere belemmeringen, is het ook een mogelijkheid om te kijken naar de volgende opties.

Microfinanciering

Microfinanciering zijn leningen die voor de overheid worden aangeboden, speciaal voor ondernemers. De beste ideeën en meest ambitieuze ondernemers krijgen via microfinanciering een kans hun investering of initiatief te lanceren. Daarbij is het uiteraard wel belangrijk dat jij jezelf kunt onderscheiden en jouw plannen goed voor ogen hebt. De concurrentie is het nadeel bij deze kredieten, het voordeel is dat je een lening van een groter bedrag kunt afnemen tegen gunstige voorwaarden indien je voor een lening bij de overheid in aanmerking komt.

Crowdfunding

Een ander initiatief is crowdfunding. Crowdfundingsacties via een crowdfundingplatform zijn de laatste jaren een stuk populairder geworden. Deze acties geven jou als ondernemer namelijk de kans om rechtstreeks tot je (toekomstige) publiek te spreken en te vragen om sponsoring, eventueel in ruil voor een product of dienst. Zo kun je het benodigde kapitaal inzamelen om jouw plannen te realiseren. Voordeel van deze methode van lenen is dat je naamsbekendheid opbouwt en geen restschuld overhoudt, het nadeel is dat je bedrijf of plan wel voldoende animo moet hebben om een succesvolle crowdfundingsactie op te zetten.

Overwegingen bij papiervrij lenen voor bedrijf

Aangezien de financiering van je bedrijf de fundering is, is het van belang goed te overwegen welke methode van lenen bij jou past. Wellicht kun je ook eigen kapitaal inbrengen, vermogende investeerders aantrekken of wellicht kies je één van bovenstaande methodes. Waar jouw keuze ook op valt, wees altijd zorgvuldig en nauwkeurig. Zorg dat je vooraf berekend wat haalbaar is en wees altijd op de hoogte van alle voorwaarden voor je een lening afsluit.