Snel je zakelijke financiering regelen

Ben jij een (startende) ondernemer en wil jij snel je zakelijke financiering regelen om jouw investeringen te kunnen financieren? Er zijn verschillende mogelijkheden.

Snel je zakelijke financiering regelen

In veel gevallen beschik jij als ondernemer niet direct over de juiste financiële middelen om jouw bedrijfsuitgaven te regelen. Er is dan extra krediet nodig voor jouw zakelijke financiering en die kun jij op verschillende manieren regelen. Hoe veel tijd en moeite dit kost is afhankelijk van de grootte van de lening die jij nodig hebt en de aanbieders waarbij jij wilt lenen. Hieronder zetten we de mogelijkheden in ieder geval even voor je op een rijtje.

Bij de overheid snel je zakelijke financiering regelen

Een financieringsmogelijkheid die erg geschikt is voor ondernemers is het microkrediet. Deze leningen zijn speciaal bestemd voor bedrijven die extra financiering nodig hebben en worden verstrekt door de overheid. Aangezien de bedoeling van dit krediet is om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk bedrijven snel over krediet kunnen beschikken en het ondernemersklimaat zo gunstig te houden, zijn er niet veel strenge voorwaarden om te lenen. Wel moet jij gegevens kunnen laten zien zoals bijvoorbeeld jaarcijfers of een bedrijfsplan. Dat betekent dat het voor bedrijven met negatieve jaarcijfers of startende ondernemers die geen beloftevolle initiatieven minder makkelijk is om deze bedrijfsfinanciering te regelen.

Op internet snel je zakelijke financiering regelen

Een andere gemakkelijke manier om je zakelijke financiering te regelen is door op internet een lening aan te vragen. Online lening verstrekkers zijn niet moeilijk qua voorwaarden om een lening af te sluiten, aangezien de bedoeling is dat deze leningen voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk zijn. Zowel voor bedrijven als voor particulieren geldt dat op deze manier aan geld komen vrijwel altijd mogelijk is. Daarbij hoef jij verder geen controles te doen of over bepaalde papieren als jaarcijfers te beschikken. Nadeel van deze manier van financieren is wel dat het over het algemeen om kleine kortlopende leningen gaat, tot ongeveer 1000 euro.

Bij particulieren snel je zakelijke financiering regelen

Een andere mogelijkheid om aan geld te komen voor jouw onderneming is het lenen van geld bij particulieren. Ook durfkapitaal valt hieronder. Dit is dus met name interessant voor bedrijven die een doorstart maken of in de rode cijfers zitten. Het voordeel van lenen bij particulieren is daarnaast dat de leningen gemakkelijk en persoonlijk te regelen zijn en dat jij daarom snel over het geld kunt beschikken. Het nadeel daarvan is wel dat jij niet kunt terugvallen op bepaalde rechten en dat jij van te voren niet weet met wie jij in zee gaat. Aangezien de particulier meestal inspraak krijgt kan dat tot spanningen leiden. Als je kiest voor deze meer risicovolle manier van lenen is het dus belangrijk om goede afspraken te maken.

Snel je zakelijke financiering regelen kan natuurlijk ook via de bank, waarbij het nadeel wel de voorwaarden zijn. Het lenen van grote bedragen bij de bank kan wel interessant zijn voor bestaande bedrijven met positieve cijfers of met veel naamsbekendheid. Voor nieuwe inititatieven is het juist eerder interessant om een investering te financieren met crowdfunding, waarbij je mensen diensten of producten belooft als ze jou van te voren sponsoren.

Welke bedrijfsfinanciering voor jou het meest aantrekkelijk is hangt af van jouw eigen prioriteiten en van de gewenste grootte van de lening. Daarnaast houd je natuurlijk altijd rekening met de hoeveelheid voorwaarden die aan een lening verbonden zijn. Als ondernemer lenen is in ieder geval vrijwel altijd op een van bovenstaande manieren te regelen!