Starterskrediet zonder BKR

Op zoek naar een starterskrediet zonder BKR? Als ondernemer zijn er diverse mogelijkheden, hier vind je daarover meer informatie.

Starterskrediet zonder BKR

Voor iedere (startende) ondernemer is het belangrijk voldoende liquide middelen te hebben, voor investeringen bijvoorbeeld. Helaas hanteren veel kredietverstrekkers strenge voorwaarden, zodat het niet altijd mogelijk is om zomaar zakelijk geld te lenen. Naast lenen bij de bank zijn er alternatieve methoden om te lenen, waarbij over het algemeen minder strenge voorwaarden gelden. Lees hier hoe je via deze alternatieve kredietverstrekkers snel zakelijk kunt lenen.

Via alternatieve kredietverstrekkers starterskrediet zonder BKR

Lenen is niet altijd gemakkelijk, wat vaak te maken heeft met strenge voorwaarden, papierwerk en kredietcontroles. Bij alternatieve kredietverstrekkers wordt geprobeerd de leningen toegankelijker te houden en de voorwaarden dus minimaal. Zo hoef jij vaak geen jaarcijfers te laten zien wanneer je leent via internet bijvoorbeeld en zijn kredietcontroles niet nodig indien jij kiest voor een microlening via de overheid. Ook kun je kiezen voor crowdfunding om jouw bedrijfsplan en investeringen te financieren. Op deze methoden van lenen gaan we in dit artikel verder in.

Via internet starterskrediet zonder BKR

De gemakkelijkste methode van lenen is wel het lenen van krediet via internet. De online kredietverstrekkers die je op internet vindt zijn gespecialiseerd in het aanbieden van toegankelijke leningen van kleine bedragen. Bij deze aanbieders zijn papierwerk, kredietcontroles en afspraken meestal niet aan de orde. Online leningen kun je namelijk al in een aantal simpele stappen vanachter de computer afsluiten. Waar je daarbij wel rekening mee moet houden is dat jij over het algemeen enkel kleine bedragen kunt lenen, tot ongeveer 1000 euro. Een online krediet moet dus wel passen bij jouw bedrijfsplannen. Indien een klein bedrag voor jouw onderneming voldoende is, kan deze methode van lenen zeker uitkomst bieden.

Microlening bij de overheid als starterskrediet zonder BKR

Een andere mogelijkheid, wanneer je wat meer krediet nodig hebt, is een aanvraag doen voor een microlening bij de overheid. Deze leningen zijn bedoeld om ambitieuze ondernemers met innovatieve plannen aan een krediet te helpen om de plannen te realiseren. Bij het aanvragen van een microlening heb je te maken met een jury en competitie van andere ondernemers. Daarom is het belangrijk je plannen en eventuele jaarcijfers op een rijtje te hebben, zodat je veel kans maakt op een krediet. Indien je in aanmerking komt voor een microlening kun je vaak het gehele benodigde bedrag lenen tegen gunstige voorwaarden.

Crowdfunding is een starterskrediet zonder BKR

Een andere populaire optie is gebruik maken van crowdfunding. Via verschillende crowdfundingsplatformen kun je jouw ideeën presenteren en zo geld inzamelen van de sponsoren, eventueel met tegenprestatie. Door via deze wijze geld in te zamelen kun je je ideeën realiseren zonder restschuld en bouw je direct naamsbekendheid op. Om die redenen is crowdfunding de afgelopen jaren zeer populair geworden. Houd er wel rekening mee dat om een succesvolle campagne te voeren, je idee interessant en verkoopbaar moet zijn voor het grote publiek.

Al bovenstaande methoden van geld lenen kunnen jou helpen om je bedrijfsplannen en investeringen te realiseren, zonder BKR controle. Zakelijk lenen hoeft dus niet veel tijd of moeite te kosten!