Tips bij het aanvragen van subsidie

Zoek jij handige tips bij het aanvragen van subsidie? Wij helpen je op weg naar een goede voorbereiding en een positieve uitkomst!

Tips bij het aanvragen van subsidie

Een subsidie aanvragen doe je niet elke dag. Het is dus belangrijk om er tijd voor te nemen, je te verdiepen in de mogelijkheden en advies in te winnen van iemand die al meer ervaring heeft met het aanvragen van subsidies. Een subsidie kan het begin of het einde van je organisatie betekenen, dus het is belangrijk dat het aanvragen van een subsidie met veel zorg en aandacht gebeurt. Ook is het belangrijk om te beseffen dat je in weinig woorden moet kunnen vertellen waar je voor staat en wat jouw maatschappelijk doel is. Zorg dus allereerst dat je dit helder voor ogen hebt.

Onze beste tips bij het aanvragen van subsidie

Heb jij helder waar jij subsidie voor aan wilt vragen en hoe jouw organisatie in elkaar steekt? Neem dan onderstaande tips ter harte voor een succesvolle subsidieaanvraag.

– Zorg ervoor dat je de tijd neemt om je voorstel op papier te zetten. Het kan gaan om een uitgebreid verslag waarin je je doel, middel en resultaten beschrijft. Dit neemt tijd in beslag en dient niet overhaast te worden.

– Daarbij moet je natuurlijk wel rekening houden met eventuele deadlines. Of er sprake is van een deadline verschilt per gemeente.

– Subsidie aanvragen gebeurt meestal vooraf. Voor bestaande organisaties worden over het algemeen minder subsidies toegekend, dus zorg dat je direct al begint met het aanvragen van subsidie.

– Doe onderzoek naar de mogelijkheden binnen bepaalde subsidieregelingen. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt, als je durft te vragen.

– Wanneer je al eerder in aanmerking bent gekomen voor subsidie, kan het zijn dat je het maximale bedrag voor subsidie al hebt bereikt. Houd dit dus in de gaten voor je een aanvraag doet.

– Ga na wanneer je een subsidie precies ontvangt. In sommige gevallen is het achteraf, wat betekent dat je het bedrag zelf moet kunnen financieren

Voor vragen is het natuurlijk altijd verstandig om contact op te nemen met de uitvoerende organisatie.

Speciale tips voor het werken met subsidie

Indien je eenmaal groen licht hebt gekregen en subsidie gaat ontvangen, is het ook belangrijk onderstaande zaken goed in de gaten te houden.

– Als je een goedkeuring hebt gekregen, ontvang je een beschikking met speciale voorwaarden. Neem deze goed door en zorg dat je overal aan kunt voldoen. Ben je het niet eens met de beschikking? Je kunt bezwaar aan tekenen of in hoger beroep gaan.

– Controleer of je nog btw moet betalen over de subsidie die je ontvangt

– Subsidie wordt gezien als deel van de omzet en heeft dus invloed op de hoogte van de winst (waar je belasting over zult betalen)

– Als je tegen problemen aanloopt in het project en bepaalde zaken niet kunnen worden waargemaakt, geef dit dan tijdig door
-Wees je ervan bewust dat je je als subsidie ontvanger moet verantwoorden over bepaalde zaken en richt je administratie daarop in
Ontvang jij subsidie voor jouw onderneming? Waar ben jij tegenaan gelopen?