Tips voor zakelijk geld lenen

Zou jij graag zakelijk krediet af willen sluiten? Ben je op zoek naar de meest efficiënte lening? Hier vind je nuttige tips voor zakelijk geld lenen!

Tips voor zakelijk geld lenen

Iedere ondernemer en ieder bedrijf is anders. Ook kan het van bedrijf tot bedrijf verschillen wat de beste keuze is voor zakelijke financiering. In tegenstelling tot wat veel ondernemers denken, zijn er namelijk naast de bank ook nog andere methoden om zakelijk te financieren. Bijvoorbeeld via internet, bij een particulier, de overheid of met crowdfunding. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende mogelijkheden om zakelijk te lenen. Zo kun jij gemakkelijker bepalen wat in jouw persoonlijke situatie de beste keuze is!

Tips voor zakelijk geld lenen: kom je in aanmerking voor een microlening?

Hoewel de meeste mensen direct naar de bank stappen voor een zakelijke lening, kan het nuttig zijn om te bekijken of in je aanmerking komt voor een microlening. Microleningen zijn een speciaal soort leningen die door de overheid worden aangeboden voor ondernemers. Met deze kredieten houdt de overheid het ondernemersklimaat gunstig en biedt de overheid nieuwe kansen aan starters. Wel moet je voor een jury verschijnen en jezelf kunnen onderscheiden van anderen ondernemers met innovatieve ideeën. Indien je in aanmerking komt voor een zakelijke lening via de overheid, kunnen de hoogte en de looptijd van de lening worden afgesteld op jouw persoonlijke behoeften. Vaak zijn de voorwaarden van deze leningen dus gunstig. Ook grote bedragen zijn vaak mogelijk.

Lenen via internet? Tips voor zakelijk geld lenen

Over lenen via internet bestaan veel twijfels. Toch zijn er veel (startende) ondernemers die hier baat bij kunnen hebben. Dit omdat aan online leningen relatief weinig voorwaarden verbonden zijn en jij vaak nog dezelfde dag geld op je rekening kunt verwachten. Bij online kredieten is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je slechts kleine bedragen kunt lenen en daarnaast moet je zelf goed op de hoogte blijven van de voorwaarden. Kredietcontroles en papierwerk blijven bij deze leningen namelijk achterwege. Online krediet afsluiten kun je als particulier, maar dus ook als ondernemer direct regelen. Zolang jij je goed inleest over de voorwaarden en beperkingen voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan. Bekijk direct online de mogelijkheden om jouw bedrijfsplannen te realiseren!

Tips voor zakelijk geld lenen en het opzetten van een crowdfundingsactie

De laatste tip voor ondernemers is het opzetten van een crowdfundingsactie. Of dit een verstandige keuze is hangt af van het (soort) bedrijf en de aard van de investering. Een crowdfundingsactie loopt via een crowdfundingsplatform, waar je jouw idee tegen betaling kan presenteren aan een groot publiek. Indien jij met behulp van sponsoren het streefbedrag kunt inzamelen, wordt het geld vervolgens uitgekeerd. Bij voldoende animo is dit een aantrekkelijke wijze van financieren, waarbij geen restschuld achterblijft. Een sterke marketingsstrategie is hierbij wel aan te raden.

Kortom, voor ondernemers is de financiering op verschillende manieren te regelen. Veel van deze methoden besparen een hoop tijd en papierwerk, omdat je veel meer zelf kunt regelen. Je bent dus niet afhankelijk van de voorwaarden die de bank hanteert. Wel zul je uiteraard altijd rekening moeten houden met de wettelijke voorwaarden, om onnodige risico’s te vermijden en om op een verantwoorde wijze zakelijk geld te lenen!