Verstandig zakelijk lenen

Als jij een ondernemer bent en jij graag op een veilige en verantwoorde manier jouw zakelijke financiering wilt regelen, lees dan verder over verstandig zakelijk lenen.

Verstandig zakelijk lenen

Iedere ondernemer kent het belang van investeren. Vaak moet er om een investering te realiseren extra geld geleend worden. Dit kan op verschillende manieren geregeld worden. Een veel gekozen methode is het lenen van geld via de bank. Echter betekent dit dat je in veel gevallen geconfronteerd wordt met ingewikkelde aanvraagprocedures of strenge voorwaarden. Daarom kan het verstandig zijn om verder te kijken naar andere mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld ook zakelijk krediet aanvragen via de overheid of kiezen voor een online krediet. In iedere situatie blijft het belangrijk om de voorwaarden van een bepaalde kredietverstrekker goed in de gaten te houden en risico’s te vermijden.

Via de overheid verstandig zakelijk lenen

De overheid verstrekt speciale zakelijke kredieten aan ondernemers, deze leningen worden microleningen of microfinanciering genoemd. Omdat deze leningen bedoeld zijn voor ambitieuze ondernemers met innovatieve ideeën, is er een speciale jury die moet beoordelen wie er voor een microlening in aanmerking komt. Daarvoor zijn vaak papieren nodig en (positieve) jaarverslagen en jaarcijfers. Het voordeel van deze leningen is dat je vaak het gewenste bedrag kunt lenen tegen gunstige voorwaarden. De microleningen zijn dan ook bedoeld (startende) ondernemers te steunen en de economie een impuls te geven.

Online zelfstandig en verstandig zakelijk lenen

Een andere optie die jij als ondernemer hebt is online zelfstandig een zakelijk krediet afsluiten. Het voordeel hiervan is dat jij met weinig voorwaarden en controles gecontroleerd wordt, waardoor jij vaak snel en gemakkelijk geld kunt lenen. Houd er rekening mee dat deze online kredieten alleen mogelijk zijn indien het gaat om een klein bedrag. Meestal kun je tot 1000 euro lenen, waarbij BKR controles en jaarcijfers gewoon achterwege blijven. Jij kunt dan direct lenen voor een investering op de korte termijn en de lening bovendien direct online afsluiten!

Kortom, zakelijk lenen is op verschillende wijze te regelen en welke methode het best past hangt af van de bedrijfsinsteek, de beschikbare middelen en factoren als looptijd, te lenen bedrag en de tijd die beschikbaar is om krediet te regelen. Overweeg altijd goed wat de mogelijkheden zijn voordat jij overgaat tot het aanvragen van een zakelijke lening.