Waar kan ik zakelijk krediet afsluiten?

Waar kan ik zakelijk krediet afsluiten? Wat is de meest aantrekkelijke manier van lenen? Zakelijk krediet voor jou onderneming en meer.

Waarom en waar kan ik zakelijk krediet afsluiten?

Indien jij eigenaar van een onderneming bent is het afsluiten van zakelijk krediet belangrijk voor het investeren in jouw onderneming. Niet alleen beginnende bedrijven hebben een kapitaal impuls nodig, maar ook voor bestaande bedrijven is blijven investeren essentieel. Onder andere om het bedrijf te laten groeien. Maar wat als je niet over de juiste financiële middelen beschikt? Waar vind je een geschikte vorm van krediet en aan welke voorwaarden moet je voldoen? In dit artikel bespreken we het zakelijk krediet en waar je dit kunt afsluiten.

De overheid als antwoord op de vraag waar kan ik zakelijk krediet afsluiten?

Een gunstige manier van financiering voor investeringen zijn de leningen die je bij de overheid afsluit. Deze vorm van krediet wordt ook wel microkrediet genoemd en is bedoeld voor ondernemers. Door te investeren in het bedrijfsleven houdt de overheid de economie namelijk draaiende en houden ze het ondernemersklimaat gunstig. De bedrijven zijn immers de pilaren van de economie. Dat betekent dat geld lenen voor je bedrijf via de overheid zeer gunstige voorwaarden heeft. De rente is vaak lager en de looptijd langer. Wel is microkrediet niet voor alle bedrijven mogelijk en er wordt een selectie gemaakt op basis van jaarcijfers en een bedrijfsplan. Ook voor startende ondernemingen is deze vorm van krediet mogelijk, maar er moet wel sprake zijn van een goed initiatief.

Waar kan ik zakelijk krediet afsluiten? | Zakelijk krediet op internet

Een andere vorm van zakelijk krediet vind je op internet, namelijk de minileningen. Deze leningen zijn vooral geschikt voor wat kleinere bedrijven of voor starters. Een klein basisbedrag leen je namelijk zeer gemakkelijk op internet. Er is bij deze leningen nauwelijks sprake van controle, zoals bijvoorbeeld BKR controle en jij hoeft geen papieren te laten zien. Bovendien zijn deze leningen gemakkelijker vanachter de computer af te sluiten. Over het algemeen kun jij met een lening op internet dezelfde dag nog geld op je rekening verwachten. Dit is dus een gemakkelijke en snelle manier om aan krediet te komen.

Waar kan ik zakelijk krediet afsluiten en zijn particulieren een goede optie?

Een andere optie is het lenen van geld bij particulieren. Deze optie is vaak aantrekkelijk, maar er moet ook voorzichtigheid geboden zijn wanneer je geld leent van particulieren. Indien het goed gaat is het lenen van geld bij particulieren een snelle en gemakkelijke manier om aan geld te komen, maar het nadeel is dat je van te voren niet weet met wie je in zee gaat. Er moeten duidelijke afspraken zijn en die moeten worden nageleefd. Echter kan iedereen kiezen ergens in te investeren, hier is weinig controle op. Wanneer iemand kiest voor het doen van een investering krijgt diegene zeggenschap in jouw onderneming en dit kan problemen opleveren. Let dus altijd goed op wanneer je kiest voor deze manier van investeren.

Kies jouw wijze van financiering bij waar kan ik zakelijk krediet afsluiten?

Natuurlijk is het ook een optie om een lening af te sluiten bij de bank. Of dit aantrekkelijk is, is afhankelijk van het soort lening dat je zoekt en de voorwaarden waaraan jij kunt voldoen. Voor grotere bedrijven die een groot bedrag willen lenen is dit vaak gunstig. Zeker voor de bedrijven met naamsbekendheid is het vaak veel gemakkelijker om een lening bij de bank af te sluiten.

Uiteindelijk beslis jij als ondernemer waar jij krediet afsluit en tegen welke voorwaarden. Maak in ieder geval altijd duidelijk afspraken en zorg dat je een doel voor ogen hebt. Goede jaarcijfers of een strak bedrijfsplan kunnen altijd de kredietverstrekker over de streep trekken, dus zorg dat je je papieren op orde hebt. Veel succes!