Waterdicht bedrijfsplan voor zakelijke financiering

Wanneer jij geld wilt lenen is een waterdicht bedrijfsplan voor zakelijke financiering essentieel. Een goed bedrijfsplan vergroot namelijk de kans op een zakelijke lening!

Waterdicht bedrijfsplan voor zakelijke financiering

We zitten in tijden van economische crisis en aan krediet komen is voor veel bedrijven lastig. Banken zijn bijvoorbeeld erg terughoudend als het gaat om het verstrekken van leningen. Als ondernemer doe jij er dus alles aan om de kans op een lening te vergroten. In dit artikel bespreken we een aspect dat hierop van grote invloed is: het bedrijfsplan. Zeker wanneer jij starter bent is het bedrijfsplan hetgene waar het vanaf hangt of jij snel aan geld kunt komen. En ook voor bestaande ondernemingen is het belangrijk om alles goed op papier te zetten. Jaarcijfers kun je namelijk niet veranderen, een bedrijfsplan wel.

Een goed doordacht plan is een waterdicht bedrijfsplan voor zakelijke financiering

Het allereerste aspect is dat je bedrijfsplan goed doordacht moet zijn. Neem de tijd, overdenk alle aspecten en zorg dat er geen gaten zitten in het plan. Waar zou het mis kunnen gaan? Wat kun je doen zodat de bank meer vertrouwen heeft in jouw onderneming? Neem alles op in je bedrijfsplan en laat zien dat wat de situatie ook is, jij als ondernemer er raad mee weet.

Sta achter je product in een waterdicht bedrijfsplan voor zakelijke financiering

Een bank of andere kredietverstrekker zal aan je merken of je achter je product staat of niet. Wees enthousiast, laat zien dat dit is wat de wereld nodig heeft. Neem des noods testers mee. Als jij gepassioneerd bent in wat je doet is je kans van slagen groter, wat betekent dat de kans op bedrijfsfinanciering ook groter is.

Doe vooronderzoek voor een waterdicht bedrijfsplan voor zakelijke financiering

Dit is een zeer belangrijk aspect. Wanneer jij vooronderzoek doet, heb jij een veel concrete iets om in je bedrijfsplan te presenteren. Je weet al hoe een bepaald product (op kleinere schaal) werkt, hoe klanten het product ontvangen en dergelijke. Ook kun je alvast goed doorrekenen of het product zich gaat terugverdienen met je gevonden resultaten en berekenen hoeveel tijd dat zou kosten. Dit soort zaken geven meer zekerheid en dat vergroot de kans op zakelijke financiering bij de door jou gekozen kredietverstrekker.

Daarbij moet je in gedachten houden dat de waarde die aan deze documenten gehecht wordt, bij de verschillende aanbieders van krediet verschilt. Waar het bij banken cruciaal is om een waterdicht bedrijfsplan te hebben, is dat bij leningen op internet nauwelijks aan de orde. Indien het dus slechts gaat om het lenen van een klein bedrag is het de moeite waard te overwegen minder tijd in het bedrijfsplan te steken en gewoon online een lening af te nemen.
Waterdicht bedrijfsplan voor zakelijke financiering is dus een keuze en vergroot bij de meeste aanbieders aanzienlijk jouw kansen om aan een goede zakelijke financiering te komen!