Zakelijk geld lenen zonder BKR

Zakelijk geld lenen zonder BKR, kan dat? Het antwoord is: ja dat kan!

Zakelijk geld lenen zonder BKR

Heb je een negatieve BKR codering en wil je toch zakelijk geld lenen? Dan moet je creatief zijn. Er zijn mogelijkheden om voor zakelijke doeleinden geld te regelen zonder een BKR check.

Er zijn  3 ‘poorten’  om tot een zakelijke lening te komen zonder BKR controle.

1)      De overheid

2)      Investeerders

3)      Internet

Zakelijk geld lenen zonder BKR via de overheid

Je kunt proberen 2 leningen te regelen zonder dat er een BKR controle wordt gedaan. De eerste is microkrediet zoals eerder besproken op deze site. Dit is een zakelijke lening van 30k tot 50k voor kleine zelfstandigen. Er vindt geen BKR controle plaats.

De 2e manier via de overheid is starterskrediet via het UWV te regelen. Dit is een uitkering die je krijgt als je ontslagen bent en geld nodig hebt om je bedrijf op te richten. Dit kan max. 50k zijn.

Ook hier doet de overheid geen BKR toetsing.

Zakelijk geld lenen zonder BKR via investeerders

Angel investors, rijke particulieren, andere ondernemers: het zijn allemaal soorten investeerders die je kunt benaderen voor een zakelijke lening. 1 ding is zeker: ze hebben geen toegang tot het BKR systeem, dus een BKR toetsing gaan ze niet doen. Let er wel op dat ze vaak geen lening geven, maar een aandeel in jouw bedrijf. Dat moet je wel zien zitten, omdat ze – afhankelijk van hoeveel % van je aandelenkapitaal – jou eruit kunnen gooien. Het kan geen slecht idee zijn om met een adviseur te praten die toegang kan bieden tot deze netwerken. Die kan je behouden voor slechts financieringsconstructies. Een adviseur moet ook zijn rekeningen betalen, dus die gaat geld vragen voor begeleiding/bemiddeling. Aangezien het crisis is, zijn er wellicht mogelijkheden om op basis van no cure no pay te werken. Dan kost het jou niks en krijgt de adviseur pas centen als hij daadwerkelijk een investeerder heeft gevonden die geld overmaakt.

Via internet zakelijk geld lenen zonder BKR

Op internet kun je ook aan zakelijk krediet komen zonder BKR controle. Bij de meeste online krediet sites doen ze een BKR check, maar er zijn uitzonderingen. Met name de zogenaamde ‘minikredieten’ zijn leningen waarbij men geen BKR uitvoert. Je kunt hier tot duizend euro per keer lenen. Minikredieten zijn gericht op iedereen die een inkomen kan laten zien. Als zelfstandig ondernemer zonder jaarcijfers heb je waarschijnlijk geen inkomen wat je kunt laten zien, tenzij je een parttime zelfstandig ondernemer bent. Je kunt ook een minikrediet afsluiten waarbij iemand anders een garantie geeft voor jouw lening. Zo kun je dus een lening afsluiten en dit zakelijk gebruiken.