Zakelijk geld lenen zonder ondernemingsplan

Zakelijk geld lenen zonder ondernemingsplan, het kan! Zonder jaarcijfers of uitgewerkt businessplan kun je toch aan een zakelijke lening komen. Er zijn zelfs kredietverstrekkers waar je zonder jaarcijfers terecht kan!

Zakelijk geld lenen zonder ondernemingsplan in 2013

Ben je een startende ondernemer en zoek je een zakelijke lening? Ondernemen in het huidige klimaat verdient lof. De meeste mensen willen liever een veilige baan bij een werkgever. Het feit dat je voor het ondernemerschap kiest maakt jou speciaal. Ondanks het feit dat je durft om van de gebaande paden af te wijken, is de weg naar financiering geen automatische. Banken lenen bar weinig geld uit aan starters: banken willen geen enkel risico lopen, zo lijkt het wel.

Zakelijk geld lenen zonder ondernemingsplan: waar kun je dan wel terecht?

Banken zijn dus geen bronnen van kapitaal, zo lijkt het. Toch zijn er wel degelijk mogelijkheden om aan krediet te komen als je geen ondernemingsplan hebt.

1)      Een persoonlijke lening

Deze oplossing is eentje die werkt als je nog voor een baas werkt, maar al wel plannen hebt voor je eigen bedrijf. Als je op de loonlijst staat van je werkgever, dan kun je een persoonlijke lening aanvragen bij een kredietverstrekker. Probeer eens een online kredietverlener i.p.v. de bank; er zijn verhalen bekend van consumenten die we een persoonlijke lening kregen bij deze partijen terwijl ze bij hun eigen bank waren afgewezen. Nieuwe online kredietverleners kunnen soms iets flexibeler zijn dan de gewone banken.

2)      Je spullen verpanden

Het klinkt als een raar idee, toch kan het helpen. Je kunt spullen van waarde brengen naar het pandhuis en daar contant geld voor krijgen. Je hoeft geen ondernemingsplan te laten zien. Natuurlijk, de bekende spullen zoals sieraden en juwelen daar krijg je een paar honderd euro voor. Heb je duizenden euro’s nodig, overweeg dan grotere spullen te verpanden zoals een auto, een boot, een tv, een computer etc. Bij een pandhuis doet men overigens ook niet aan een BKR controle.

3)      Een minilening afsluiten

Een minilening is een lening die je via internet kunt vinden en afsluiten. Je kunt tot iets onder de 1000 euro lenen. Ook hier wordt geen ondernemingsplan gevraagd. Het geld kan vrij snel overgemaakt worden; binnen een paar minuten tot een dag is gebruikelijk. Bij de minilening wordt ook geen BKR toetsing gedaan.

4)      Geld lenen van vrienden en bekenden

Veel ondernemers zijn gestart dankzij een lening van vrienden of familie. Vaak gaat dit gepaard met een paar aandelen in je bedrijf. Je vrienden en familie zullen geen ondernemingsplan zoals een bank verwacht eisen, toch zal men iets van een onderbouwing zeker waarderen.

Zakelijk geld lenen zonder ondernemingsplan en de conclusie

Uit het zonet genoemde rijtje kun je dus geld lenen zonder ondernemingsplan. Voor een paar honderd euro kun je naar het pandhuis gaan of een minilening afsluiten. Heb je meer nodig, dan kun je proberen een grote persoonlijke lening af te sluiten via online kredietverstrekkers. Lukt dat niet, dan kun je proberen geld te lenen van vrienden en of bekenden.