Zakelijk krediet aanvragen in 2012

Zakelijk krediet aanvragen in 2012 is lastig, maar wel mogelijk. Zakelijk krediet aanvragen = prima te doen, met en zonder jaarcijfers.

Zakelijk krediet aanvragen in 2012: lastig maar wel mogelijk

De kredietkraan is anno 2012 redelijk dichtgedraaid. Uit onderzoek van het Financieele Dagblad blijkt dat de handelingskosten voor een bank om krediet te verstrekken vrijwel hetzelfde zijn bij een groot of klein bedrijf. Het gevolg is dat banken eerder geneigd zijn om zakelijk krediet te verstrekken aan grotere, gevestigde bedrijven en minder tot het MKB.

Zakelijk krediet aanvragen in 2012: ook voor starters

Voor starters zijn er diverse mogelijkheden om zakelijk krediet aan te vragen zonder jaarcijfers.

Ten eerste is er starterskrediet. Dit wordt nog steeds door diverse banken aangeboden. Het zal echter wel lastiger zijn dan voorheen om starterskrediet te krijgen. Wil je dit aanvragen, surf dan naar de website van een kredietverstrekker.

Een tweede optie is een zakelijk lening van de overheid. De overheid heeft diverse geldpotjes waarmee starters gefinancieerd kunnen worden. Een bekend potje is microfinanciering. Hierbij krijgen starters maximaal 50.000 euro. Positief is dat microfinanciering ook bedoeld is voor het echte kleinbedrijf.

Naast microfinanciering is er ook UWV starterskrediet. Dit is gericht op mensen die werkeloos zijn en een eigen bedrijf willen oprichten. Het UWV geeft je maximaal 30.000 euro gedurende 2 jaar. Wil je hiervoor een zakelijk krediet aanvragen, neem dan contact op met het UWV.

Zakelijk krediet aanvragen in 2012: internet biedt kansen

Zowel starters zonder jaarcijfers als ervaren ondernemers kunnen op internet hun kansen vergroten om aan zakelijke financiering te komen.

Via internet kun je bij diverse kredietverstrekkers als ondernemer een keurige aanvraag doen voor een zakelijk krediet. Hierbij is een enigszins stabiel inkomen uit je onderneming vaak wel een vereiste.

Ook als ZZP’er kun je dus een zakelijke lening aanvragen als zakelijk lenen op je agenda staat.

Daarnaast kun je ook krediet aanvragen via crowdfunding. Hierbij zet je je financieringsbehoefte op internet en kan iedereen die jouw wil ‘helpen’ reageren.  Het is wel zo dat je een vergoeding vermeldt bij je financieringsverzoek. Je bepaalt dus zelf hoeveel rentevergoeding je wilt geven aan potentiele geldschieters. Het aanvragen van crowdfunding kan binnen een dag geregeld zijn. Of en hoe snel je daadwerkelijk geld krijgt hangt af van de interesse van mogelijke geldschieters.