Zakelijk krediet aanvragen voor investering

Wat is de meest efficiënte manier van zakelijk krediet aanvragen voor investering? Lees hier alles over de mogelijkheden bij zakelijk lenen.

Zakelijk krediet aanvragen voor investering

Als ondernemer weet je hoe belangrijk het is om in je bedrijf te investeren. Echter zijn niet altijd alle financiële middelen daarvoor beschikbaar en is het dus belangrijk om je goed te oriënteren voor een geschikte bedrijfslening. In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn er naast reguliere kredieten bij de bank ook veel mogelijkheden bij de overheid of online kredietverstrekker. Zo zorg jij dat je snel en efficiënt zakelijk krediet regelt om een investering te realiseren. We zetten de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden op een rijtje.

Microlening als zakelijk krediet aanvragen voor investering

Een microlening is een lening die speciaal voor ondernemers in het leven is geroepen en tegen gunstige voorwaarden afgesloten kan worden bij de overheid. Deze microfinanciering is dan ook in het leven geroepen om (startende) ondernemers te ondersteunen en de economie te stimuleren. Om in aanmerking te komen voor deze leningen moet je wel geselecteerd worden dus het is altijd belang om je goed in te lezen over de voorwaarden en er wordt sowieso gevraagd om een sterk bedrijfsplan en positieve jaarcijfers. Houd daar dus rekening mee indien je een microlening wilt aanvragen.

Online zakelijk krediet aanvragen voor investering

Een andere mogelijkheid is het aanvragen van een zakelijke lening via internet. Dit houdt in dat je bij een onafhankelijke online kredietverstrekker een kleine lening afsluit. De voordelen daarvan zijn dat je niet de deur uit hoeft om een lening aan te vragen, dat ingewikkelde kredietcontroles niet aan de orde zijn en dat de voorwaarden over het algemeen vrij minimaal blijven. Het nadeel is dat het enkel mogelijk is om kleine bedragen te lenen op de korte termijn. Houd er dus rekening mee dat dit alleen een optie is voor kleine investeringen.

Crowdfunding en zakelijk krediet aanvragen voor investering

Officieel is gebruik maken van crowdfunding om een investering te financieren geen krediet. Je houdt namelijk geen restschuld over en betaalt je sponsoren meestal terug in producten of diensten. Dit is ook precies waarom crowdfunding voor velen interessant is. Daarbij is het wel belangrijk dat jij de juiste doelgroep aanspreekt en dat jij een groot bereik hebt. Indien er animo is voor jouw bedrijf, concept of investering en je hebt een leuke tegenprestatie kan het dus interessant zijn een crowdfundingsactie op te zetten via een crowdfundingsplatform.

Zakelijk krediet aanvragen voor investering is dus op verschillende manieren te regelen.