Zakelijk krediet afnemen zonder jaarcijfers

Ben jij een ondernemer en zou jij graag zakelijk krediet afnemen zonder jaarcijfers? Er zijn diverse methoden om je financiering efficiënt te regelen!

Zakelijk krediet afnemen zonder jaarcijfers

Veel ondernemers bekijken niet alle mogelijkheden voor het zakelijk lenen van geld. Naast lenen bij de bank zijn er nog diverse andere methoden om zakelijk geld te lenen. Bijvoorbeeld met behulp van een microlening via de overheid of door zelf een crowdfundingscampagne op te zetten. In dit artikel bespreken we kort de verschillende mogelijkheden voor ondernemers die efficiënt zakelijk willen lenen.

Door middel van een microlening zakelijk krediet afnemen zonder jaarcijfers

Omdat je bij de bank vaak te maken krijgt met ingewikkelde voorwaarden en kredietchecks, kan het voor ondernemers interessant zijn om te kijken naar een lening bij de overheid. Deze leningen worden ook wel microleningen genoemd en zijn speciaal in het leven geroepen voor ondernemers. Zo draagt de overheid bij aan een gunstig ondernemersklimaat. Om in aanmerking te komen voor een microlening moeten de bedrijfsplannen gepresenteerd worden aan een speciaal geselecteerde jury en ook komt daar het nodige papierwerk bij kijken. Indien jij voor een microlening op maat in aanmerking komt, kun jij vaak profiteren van zeer gunstige voorwaarden.

Online zakelijk krediet afnemen zonder jaarcijfers

Een andere optie die zakelijk lenen vergemakkelijkt, is kiezen voor online krediet. Online kredieten zijn leningen van kleine bedragen voor particulieren en ondernemers. Het voordeel van deze kleine online leningen is dat papierwerk en kredietchecks achterwege blijven. Op die manier kun je vaak al snel geld lenen zonder jaarcijfers of papierwerk. Bovendien kun je je lening aanvraag binnen 5 minuten regelen en ontvang je vaak nog dezelfde dag geld op je rekening. Online krediet is dus vooral een snelle methode om een klein bedrag te lenen. Dit kan voor starters en kleine bedrijven interessant zijn in sommige gevallen.

Crowdfunding in plaats van zakelijk krediet afnemen zonder jaarcijfers

Je kunt naast geld lenen via derden er ook voor kiezen om geld in te zamelen met behulp van een crowdfundingsactie. Een crowdfundingsactie wordt opgezet in samenwerking met een crowdfundingsplatform. Door jouw bedrijfsplannen te presenteren krijgen sponsoren de mogelijkheid om jouw idee financieel te steunen. Dit vaak in ruil voor een tegenprestatie in de toekomst. Zo kun jij jouw ideeën realiseren zonder dat je een restschuld overhoudt. Let op: niet alle bedrijfsplannen zijn geschikt voor deze methode van financiering, er moet voldoende animo zijn. Indien jij het streefbedrag niet behaalt wordt het geld niet uitgekeerd, dus het loont om een realistische inschatting te maken.

Diverse mogelijkheden voor zakelijk krediet afnemen zonder jaarcijfers

Kortom, diverse ondernemers kunnen kiezen voor een verschillende vorm van zakelijk lenen. Wat het beste past is afhankelijk van het bedrijf, de situatie en jouw persoonlijke visie. Voor het lenen van grote bedragen kunnen leningen bij de bank en de overheid uitkomst bieden. Voor kleine bedrijven kunnen de kleine leningen via online kredietverstrekkers ook interessant zijn. Indien nodig kun je zakelijk advies vragen en de verschillende mogelijkheden goed afwegen, om de best passende zakelijke financiering te vinden.