Zakelijk krediet via internet

Kun je zakelijk krediet via internet ook via internet regelen? En zo ja, hoe werkt dit precies? In dit artikel worden enkele vragen over deze wijze van financiering beantwoord.

Zakelijk krediet via internet

Als bedrijf moet je een keuze maken hoe jij denkt jouw investeringen te gaan financieren. In veel gevallen geldt dat er geld moet worden bijgeleend. Soms kan er ook de keuze worden gemaakt aandelen uit te geven of investeerders aan te trekken. Indien dit echter niet mogelijk is, is het fijn als er een mogelijkheid is snel extra geld bij te lenen zonder veel papieren of moeilijkheden. Dankzij de nieuwste vorm van krediet via internet is dit nu vaak een optie.

Nieuwe methode van zakelijk krediet via internet

Voorheen kon je zakelijk krediet alleen maar afsluiten via de bank. Aangezien er steeds meer vraag is naar leningen om snel en gemakkelijk extra geld te lenen, zijn er steeds meer aanbieders bijgekomen die onafhankelijk handelen en de leningen zo toegankelijk mogelijk houden. Om dit voor elkaar te krijgen is er bij deze leningen weinig sprake van aanvullende voorwaarden zoals papierwerk en kredietcontroles. Over het algemeen zijn de voorwaarden gewoon wat milder. Daartegenover staat wel dat het vaak enkel mogelijk is via deze aanbieders kleine bedragen te lenen en natuurlijk zijn de wettelijke voorwaarden voor krediet altijd van toepassing. Vaak zijn deze leningen bij onafhankelijke aanbieders gemakkelijk via internet af te sluiten en dus snel geregeld.

Hoeveel geld kan ik lenen met zakelijk krediet via internet?

Je moet er bij zakelijk krediet via onafhankelijke aanbieders op internet rekening mee houden dat er soms een maximaal bedrag is ingesteld. Het is dan niet mogelijk om boven dat bedrag te lenen. Wel kun je onder de grens zelf bepalen hoeveel je precies leent en waarvoor en hier hoef jij de aanbieder verder niet van op de hoogte te stellen. Op die manier geven online leningen via onafhankelijke aanbieders toch meer vrijheid en kun jij snel een klein bedrag lenen. Bijvoorbeeld 300 euro voor nieuwe materialen, 700 euro voor nieuwe machines of 1000 euro voor marketing. Alles dat jij nodig hebt om in je bedrijf te kunnen investeren en de omzet te kunnen vergroten.

Is zakelijk krediet via internet wel veilig?

Hoe zit het met de veiligheid bij deze vorm van krediet ten opzichte van reguliere methoden van lenen? Loop je meer risico met een online lening? Niet per se. Ook bij online kredieten zal altijd aan de wettelijke eisen voor krediet moeten worden voldaan. Dat aanvullende voorwaarden achterwege blijven is een risico dat de kredietverstrekker kiest om te nemen. Natuurlijk is er wel bij iedere lening sprake van verantwoordelijkheid: jij kunt beter niet lenen indien jij het geld niet weer op tijd beschikbaar kunt hebben. Zorg dus altijd dat jij goed weet wat de situatie is en dat jij de voorwaarden goed hebt doorgelezen zodat je weet wat er van je wordt verwacht. Zo loop je de minste risico’s bij het lenen van geld voor bedrijf.