Zakelijk krediet voor investering

Ben jij op zoek naar het een gunstig zakelijk krediet voor investering? Lees hier meer over waar je op moet letten en de verschillende mogelijkheden.

Zakelijk krediet voor investering

Als ondernemer ken je het belang van investeren, maar ook het belang van een stabiele financiering. Helaas is een lening bij de bank niet voor iedere ondernemer binnen handbereik, vanwege strenge voorwaarden en aanvraagprocedures. Daarom kan het nuttig zijn je te verdiepen in de overige mogelijkheden om zakelijk geld te lenen. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van enkele alternatieve methoden om een zakelijke financiering rond te krijgen.

Bij de overheid zakelijk krediet voor investering regelen

Eén mogelijkheid is een aanvraag doen voor microfinanciering bij de overheid. Deze microleningen zijn speciaal in het leven geroepen om (startende) ondernemers op weg te helpen en de economie een impuls te geven. Wel zitten er altijd strenge voorwaarden en regels verbonden aan deze kredieten en kan er stevige concurrentie zijn. Het is dus van belang dat jouw ideeën goed uitgedacht en gedocumenteerd zijn en dat jij positieve (jaar)cijfers kunt laten zien. Indien je in aanmerking komt voor een microkrediet bij de overheid kun je profiteren van gunstige voorwaarden en het feit dat het vaak ook mogelijk is grotere bedragen te lenen. Een microlening biedt je in ieder geval een financiering op maat.

Via online aanbieders zakelijk krediet voor investering

Indien jij enkel een klein bedrag nodig hebt kun je ook kiezen voor een zakelijke financiering via internet. Deze online kredietverstrekkers hanteren vaak minimale voorwaarden, om het lenen van kleine bedragen voor iedereen toegankelijk te houden. Zo zijn kredietchecks en papierwerk vaak niet aan de orde en kun jij zonder gedoe direct lenen wanneer nodig. Het nadeel is wel dat het gaat om kleine leningen met een korte looptijd, wat niet voor iedere ondernemer voldoende is. Voor startende ondernemers en kleine investeringen kan het een hoop tijd en moeite schelen wanneer je kiest voor een online zakelijk krediet bij een onafhankelijke kredietverstrekker. Bovendien kun je bij deze leningen de aanvraag geheel online regelen, vaak al binnen 5 minuten.

Crowdfunding in plaats van zakelijk krediet voor investering

Een andere optie om aan krediet te komen, die je tegenwoordig veel ziet, is te kiezen voor het opzetten van een crowdfundings campagne. Via een crowdfundingsplatform werf je dan sponsors voor jouw producten, ideeën of diensten, vaak in ruil voor een tegenprestatie. Het voordeel van deze wijze van financieren is dat er geen restschuld overblijft en dat je direct meer naamsbekendheid creëert voor je bedrijf of ideeën. Wel is dit ook direct de keerzijde: er moet genoeg animo zijn voor jouw plannen om een crowdfundingsactie te kunnen laten slagen.

Zo regel je zakelijk krediet voor investering

Om te bepalen welke vorm van krediet het beste bij jouw bedrijf past is het dus van belang om verschillende factoren in overweging te nemen: op welke termijn heb jij krediet nodig, hoeveel wil jij precies lenen, wat is het doel van de lening en op welke termijn verwacht jij de lening af te kunnen betalen. Door goed af te wegen wat de beste financiering is kies jij de beste lening en zorg je voor een solide financiering zonder risico’s!