Zakelijk krediet voor onderneming zonder jaarcijfers

Ben jij een starter en heb jij nog geen jaarcijfers, of laat je deze liever niet zien aan de lening aanbieder? Soms is een zakelijk krediet voor onderneming zonder jaarcijfers mogelijk!

Zakelijk krediet voor onderneming zonder jaarcijfers

Of jij nu een initiatief wilt starten of dat jij eigenaar bent van een bedrijf met vele werknemers, een bedrijf blijft persoonlijk. De keuze voor de wijze van financiering die komt kijken bij het doen van bijvoorbeeld investeringen is daarom ook persoonlijk. Daarom is het van belang om te kijken welke vorm van krediet aantrekkelijk is in jouw situatie. Lenen bij de overheid, lenen bij de bank en lenen op internet zijn elk een andere vorm van krediet die andere voorwaarden met zich meebrengen. Lees hier meer over de verschillende soorten krediet om te zien welke manier van financieren bij jouw onderneming past!

De beste keuze voor zakelijk krediet voor onderneming zonder jaarcijfers

De drie meest bekende mogelijkheden om aan krediet te komen zijn via de overheid, in de vorm van microkrediet, via de bank en via lening aanbieders op internet. Verschillen tussen deze vormen van krediet hebben vaak betrekking op de looptijd, de hoogte van de leningen, de voorwaarden en het proces dat vooraf gaat aan het afsluiten van een lening. De beste keuze voor krediet voor jouw bedrijf maak je dus door deze aspecten in acht te nemen en te beslissen welke factoren voor jou het zwaarste wegen. Een makkelijke lening of liever een lening van een groot bedrag? Hieronder bespreken we enkele aspecten van de verschillende vormen van krediet.

Microkrediet als zakelijk krediet voor onderneming

Een eerste mogelijkheid is een lening bij de overheid, oftewel microkrediet. Deze vorm van krediet is speciaal in het leven geroepen om startende en bestaande bedrijven te voorzien van het krediet dat zij nodig hebben om bepaalde initiatieven en investeringen te financieren. Of jij in aanmerking komt voor deze vorm van krediet heeft dus te maken met het doel dat jij voor ogen hebt met het krediet. Het is natuurlijk logisch dat de overheid niet elk bedrijf kan voorzien van de juiste financiële middelen en soms krijg jij slechts een deel van jouw financieringsbehoefte voorzien. Toch gaat het bij microkrediet vaak wel om de grotere bedrijfsleningen en dat kan interessant zijn. Bovendien zitten aan deze leningen vaak gunstige voorwaarden verbonden. Deze lenigen zorgen er daardoor mede voor dat het ondernemersklimaat in het land goed blijft, daar heeft de hele economie namelijk baat bij.

Lening bij de bank voor zakelijk krediet voor onderneming

Een andere manier om aan de financiële middelen voor jouw investering te komen is door zakelijk krediet af te sluiten bij de bank. Ook hier gaat het vaak om wat grotere bedragen, afhankelijk van de situatie en het bedrag dat jij wenst te laten. Banken zijn echter in deze periode van economische crisis wel selectief en niet iedereen komt daardoor in aanmerking voor krediet. Hierbij is het van groot belang dat jij je papieren op orde hebt. Hoe beter je jaarcijfers of je bedrijfsplan, hoe groter de kans dat jij snel aan een lening bij de bank kunt komen. Dit is tevens het nadeel van deze leningen.

Zakelijk krediet voor onderneming zonder jaarcijfers op internet

Een laatste optie die we hier bespreken zijn een relatief nieuw soort leningen, namelijk de leningen die je op internet kunt afsluiten. Termen voor deze leningen zijn minikrediet, flitskrediet of kleine lening. De naam zegt het al, met deze leningen kun jij slechts kleine bedragen lenen. Over het algemeen is er de mogelijkheid van het lenen tot 1000 euro. Indien je voor deze leningen kiest is dat dus iets dat meespeelt. Toch zijn deze leningen vaak zeer gunstig, aangezien er geen papieren of jaarcijfers bij betrokken zijn en jij het geld van deze leningen met een online lening aanvraag snel op je rekening hebt staan. Voor startende ondernemers of bij kleine investeringen is deze optie dus vaak wel de moeite.

Welke vorm van zakelijk krediet jij ook kiest voor je onderneming, het is altijd belangrijk dat je voorzichtig en oplettend blijft. Bij zakelijk krediet zijn de voorwaarden vaak gunstiger dan bij leningen voor particulieren, maar geld lenen kost natuurlijk altijd geld en de voorwaarden moeten zeker in acht genomen worden. Het is daarom altijd verstandig om vooraf te berekenen in welk tijdsbestek jij de investering weer kunt terugverdienen. Door hier rekening mee te houden kun jij zonder zorgen jouw onderneming van krediet voorzien, zodat die investering vandaag nog geregeld kan worden!