Zakelijk krediet voor ZZPer

Ben jij zelfstandig ondernemer en op zoek naar een zakelijk krediet voor ZZPer? Zo kun je het regelen!

Zakelijk krediet voor ZZPer

Het zakelijk lenen van geld lijkt misschien ingewikkeld, maar dit hoeft niet zo te zijn. In veel gevallen is het mogelijk om zelfstandig snel te lenen, zonder kredietchecks of lange aanvraagprocedures. Daar staat tegenover dat je bij onafhankelijke kredietverstrekkers vaak alleen kleine bedragen kunt lenen. Om grotere bedragen te lenen is er vaak ook nog de mogelijkheid om een krediet aan te vragen van grotere omvang. In dit artikel meer informatie over de verschillende mogelijkheden om zakelijk te lenen.

Via internet zakelijk krediet voor ZZPer

Een populaire optie is tegenwoordig het afsluiten van (zakelijk) krediet via internet. Of je nu particulier of zakelijk leent, er zijn diverse online aanbieders die het lenen van extra geld voor iedereen toegankelijk maken. Dit doen zij door slechts kleine leningen te verstrekken, maar dan tegen zeer gunstige voorwaarden. Hoewel de voorwaarden per aanbieder kunnen verschillen, gaat het in de meeste gevallen enkel om de wettelijke voorwaarden. Dit maakt het wel belangrijk om altijd goed door te lezen wat de mogelijkheden zijn wanneer jij een krediet wilt afsluiten. In de meeste gevallen kun jij als ondernemer vanachter de computer direct een online krediet afsluiten en snel over geld beschikken. Het nadeel is dat je enkel kleine bedragen kunt lenen, met vaak een korte looptijd, en dat jij eigen verantwoordelijkheid moet nemen over de leningen en je dus goed in moet lezen over de voorwaarden voordat je een online krediet afsluit als ondernemer.

Via de overheid een zakelijk krediet voor ZZPer

Wanneer je een groter bedrag nodig hebt voor een investering bijvoorbeeld, kun je ook de mogelijkheden bij de overheid bekijken. De overheid biedt leningen aan die ook wel microleningen worden genoemd en bedoeld zijn om (startende) ondernemers te steunen en de economie een impuls te geven. Het voordeel van deze leningen is dat jij een passende lening kunt afsluiten wanneer dat uitkomt, waarbij de voorwaarden vaak gunstig zijn. Het nadeel is dat er veel concurrentie is en jij goed je papierwerk op orde moet hebben om kans te maken. Een sterk bedrijfsplan en positieve jaarcijfers zijn essentieel!

Alternatief zakelijk krediet voor ZZPer

Indien jij niet bij de bank kunt of wilt lenen of gebruik wilt maken van bovenstaande mogelijkheden, is er nog een alternatieve methode om geld te lenen voor een investering. We hebben het hier over crowdfunding. Crowdfunding is een relatief nieuwe methode van financieren, waarvan het voordeel is dat jij niet geld leent maar je laat sponsoren, zodat je geen restschuld overhoudt. Het werkt als volgt: via een crowdfundingsplatform naar keuze presenteer jij jouw ideeën en bedrijfsplannen en het streefbedrag dat jij wilt inzamelen om deze plannen te realiseren. Met jouw bereik kun je dan mensen de mogelijkheid geven om jouw ideeën te sponsoren, vaak in ruil voor een tegenprestatie in de vorm van een product of dienst. Wanneer jij jouw streefbedrag hebt behaald, kun jij jouw ideeën realiseren en de sponsoren het beloofde product of dienst leveren. Zo creëer je tevens direct meer naamsbekendheid voor jouw ideeën!