Zakelijk krediet zonder jaarcijfers afsluiten? Een Leverancierskrediet is de uitkomst!

Je hebt een goed ondernemersplan, maar niet het geld om het plan ook daadwerkelijk uit te voeren? Het leverancierskrediet biedt uitkomst voor iedere startende ondernemer.

Een startende ondernemer heeft de ideeën in zijn hoofd en op papier. Om deze ideeën uit te voeren heb je echter geld nodig om in die plannen te investeren. Weinig startende ondernemers zullen dit geld hebben klaar liggen, je kunt dan kijken of je grote geldbedragen kunt lenen, je kan kijken of je een investeerder kan vinden die het geld wilt voorschieten, maar een andere mogelijkheid is het aanvragen van een leverancierskrediet.

Wanneer je een eigen bedrijfje wilt starten, bijvoorbeeld een webwinkel, en je marketingplan is helemaal uitgewerkt en staat al op de rit, maar je hebt niet het geld om een grote voorraad aan te leggen en op te slaan, dan is het een idee om naar je leveranciers toe te gaan en om een leverancierskrediet te vragen.
[ad#336×280-rechts]
Een leverancierskrediet is een krediet die je vraagt aan de leveranciers. Je vraagt de leveranciers dan om de goederen die jij wilt verkopen alvast te leveren en spreekt af dat je pas hoeft te betalen na een aantal maanden. Met deze opzet kun je de webwinkel starten, omzet draaien en pas nadat de zaak begint te lopen de rekeningen betalen.

Zeker in deze economisch zware tijden kan een leverancierskrediet de uitkomst bieden zowel voor de startende ondernemer als voor de leverancier. De leverancier blijft op deze manier niet met zijn voorraden zitten, en krijgt er dus sowieso geld voor al is het met enige vertraging. Dit is dus een goed alternatief voor iedere startende ondernemer die onmogelijk het bedrag kan opbrengen dat nodig is als investering.

Daar komt wel bij dat leverancierskredieten niet altijd gratis zijn. Jij als ondernemer betaalt wel iets meer voor het gemak dat je de rekening niet direct hoeft te voldoen en de leverancier verdient dus iets meer omdat hij bereid is een leverancierskrediet af te sluiten. Voor jou als startende ondernemer is een leverancierskrediet de uitkomst zonder je in hoge schulden te steken bij de bank, en voor de leverancier is het een mooie manier om niet met zijn bevoorrading te blijven zitten en hij verdient er ook nog wat extra’s aan.