Zakelijk krediet zonder jaarcijfers. Ook mogelijk met negatieve BKR

Om een nieuw bedrijf op te startten heb je geld nodig. Dit geld hebben de meeste mensen niet zomaar op hun bankrekening staan. Een lening daarvoor afsluiten is dan het meest voor de hand liggend, je kunt echter niet iedere lening afsluiten omdat je nog geen jaarcijfers hebt.

Om nieuwe ondernemers een kans te geven, bieden banken en online financierders een zakelijke lening aan waarbij je niet je jaarcijfers hoef te laten zien en geen BKR controle wordt uitgevoerd. Met deze zakelijke lening kun je een maximum bedrag van 35.000 euro lenen.

Ook in tijden van kredietcrisis is het afsluiten van een zakelijk lening mogelijk. Velen denken dat juist in deze tijd iedere bank zekerheid wilt en dus de jaarcijfers van je onderneming onder de loep wilt nemen. Bij “gewone leningen” aan particulieren zijn de banken inderdaad een stuk huiveriger. De banken stimuleren echter juist de ondernemers, en met name de startende. Deze ondernemers zijn namelijk erg belangrijk voor de groei van de economie.
[ad#336×280-rechts]
Er zijn diverse redenen waarom de bank niet altijd de jaarcijfers hoeft te zien voor het verstrekken van een zakelijke lening. De eerste reden is dat een startende ondernemer nooit jaarcijfers heeft, hij moet per slot van rekening nog beginnen. Het enige wat een ondernemer moet hebben is een bedrijfsplan en mogelijk de doorberekende financiële verwachting. Deze wordt vaak door een accountant gemaakt.

Een andere reden is dat ondernemers de economie opgang houden. Is er geen mogelijkheid voor ondernemers om een bedrijf op te starten, dan zal de economie tot stilstand komen. De laatste reden is dat het voor financierders erg interessant is om een krediet te verstrekken, als de onderneming namelijk succesvol blijkt te zijn dan maakt een financierder een behoorlijke winst.

Om een zakelijke lening zonder jaarcijfers af te sluiten kun je bij diverse banken aankloppen. Echter is de kans op een daadwerkelijk zakelijke lening zonder jaarcijfers daar kleiner. Op het internet zijn er diverse online financierders die kredieten verstrekken aan ondernemers met een bedrijfsplan.