Zakelijk lenen en papieren

Zakelijk lenen en papieren lijken hand in hand te gaan. Een zakelijk krediet gaat meestal gepaard met het opvragen van jaarcijfers, bedrijfsplannen en ander papierwerk en extra voorwaarden. Zijn er alternatieven?

Zakelijk lenen en papieren

De oorzaak dat bij zakelijk lenen veel papierwerk komt kijken is met name de economische crisis. Iedereen is behoedzamer en voorzichtiger. Om geen onnodige risico’s te lopen controleren banken en veel andere kredietverstrekkers de situatie van een bedrijf grondig om wanbetaling te voorkomen. Uiteindelijk gaat het voor deze kredietverstrekkers dus om zelfbehoud. Zij voorkomen zelf schulden en achterstanden in de toekomst. Echter betekent papierwerk en controles ook minder mogelijkheden en dat bij het afsluiten van een krediet meer tijd en moeite gemoeid gaat. Om papierwerk en jaarcijfers achterwege te laten en toch geld te kunnen lenen zijn er enkele alternatieve om toch je zakelijke financiering rond te kunnen krijgen als ondernemer.

Via internet zakelijk lenen en papieren

De eerste mogelijkheid is een minikrediet. Minikredieten zijn online te vinden en direct af te sluiten, afspraken en papierwerk is dus niet aan de orde. Bij online lening aanbieders kun jij met enkele drukken op de knop een passende lening afsluiten. Online lening aanbieders bieden enkel leningen van kleine bedragen aan, zodat de risico’s lager zijn van deze leningen en extra voorwaarden dus niet nodig zijn. Beperkingen op deze leningen zijn dus vaak dat jij over het algemeen geen grote bedragen (boven de 1000 euro) kunt lenen en dat de leningen een vrij korte looptijd hebben. Of deze leningen uitkomst bieden is dus afhankelijk van de situatie.

Crowdfunding in plaats van zakelijk lenen en papieren

Een andere mogelijkheid is om geld in te zamelen voor je bedrijf, investering of idee met behulp van crowdfunding. Crowdfunding is een relatief nieuwe wijze van financiering, waarbij een online campagne wordt gestart om consumenten enthousiast te maken het concept te sponsoren, eventueel in ruil voor een kleine dienst of product. Met het ingezamelde geld kunnen dan de plannen gerealiseerd en de beloofde producten en diensten geleverd. Op die manier blijft er geen restschuld over en is crowdfunding een zeer geschikte wijze om geld in te zamelen voor een onderneming.

Bij de overheid zakelijk lenen en papieren

Tot slot is er ook nog een mogelijkheid microfinanciering af te sluiten bij de overheid. De overheid biedt namelijk, zeker in deze tijden van laagconjunctuur, vaak toegankelijke ondernemerskredieten aan met gunstige voorwaarden. Bij deze vorm van lenen zijn helaas de papieren niet helemaal uitgesloten, maar wel zijn deze leningen een stuk toegankelijker voor ondernemers dan de gemiddelde lening van de bank, zodat het in veel gevallen mogelijk is te lenen voor je bedrijf via deze wijze als beloftevol ondenemer. De overheid steunt met deze kredieten namelijk het ondernemerschap en de economie.

Zakelijk lenen en papieren is dus wel degelijk mogelijk. Welke methode van krediet regelen de beste is, is afhankelijk van het bedrijf, het te lenen bedrag en de mogelijkheden en beperkingen van de situatie. Lees dus goed na aan welke voorwaarden je moet voldoen om voor een bepaald krediet in aanmerking te komen en bepaal wat het beste past in jouw persoonlijke situatie als het aankomt op het lenen van geld voor bijvoorbeeld een bepaalde investering.