Zakelijk lenen is makkelijker dan je denkt

Ben jij ondernemer en denk jij dat het gunstig om krediet af te sluiten? Hoewel veel mensen iets anders denken, geldt zakelijk lenen is makkelijker dan je denkt.

Hoe komt het dat zakelijk lenen is makkelijker dan je denkt?

De reden dat veel mensen denken dat lenen een lang en vervelend proces is, is omdat de meeste banken sinds de economische crisis in 2009 hun voorwaarden voor het lenen van geld hebben aangescherpt. Zij lopen immers veel risico en proberen dit te beperken door het aantal verstrekte leningen tot een minimum te beperken. Dat betekent dus veel voorwaarden en zaken waarmee je rekening moet houden als je een lening afsluit. Strenge kredietcontroles en papierwerk insturen zijn dus gebruikelijk en deze zaken maken het moeilijker om een passende lening af te sluiten bij de bank. Gelukkig is er vanwege de vele vraag naar toegankelijkere leningen vaak ook de mogelijkheid om een kleiner bedrag te lenen.

Bij welke aanbieders geldt zakelijk lenen is makkelijker dan je denkt?

De aanbieders die het mogelijk maken om zonder veel gedoe een klein bedrag te lenen zijn met name de lening aanbieders op internet. Zij hebben minder zaken om rekening mee te houden en lopen minder risico’s. Zij hanteren daardoor niet de strenge voorwaarden die de banken wel hanteren en dus is het afsluiten van een lening bij deze aanbieders gemakkelijker. Wel zul je altijd rekening moeten houden met wettelijk vastgestelde regelingen zoals dat je minstens 21 jaar oud moet zijn om een lening af te kunnen sluiten en dat je over een vast bedrag aan inkomsten moet beschikken. Maar zaken als een BKR toetsing, papierwerk of verplichte afspraken zijn niet per se nodig en worden dus vaak achterwege gelaten. Zo is het lenen van geld makkelijker dan je denkt voor jou als ondernemer!

Waarom geldt zakelijk lenen is makkelijker dan je denkt?

Aan de ene kant maakt het feit dat er weinig voorwaarden zijn om rekening mee te houden dat het lenen van geld via online lening aanbieders gemakkelijker is dan bij de bank. Aan de andere kant is het ook gemakkelijker omdat je online je lening kunt afsluiten. Daardoor hoef je niet op afspraak te komen, lastig papierwerk te doen of te wachten op de uitslag van een BKR toetsing. Je kunt gewoon op ieder moment van de dag binnen 5 minuten een lening aanvragen via internet. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is het kiezen van een lening aanbieder, het invullen van het online aanvraag formulier en te wachten op bevestiging. Het geld staat bij veel aanbieders snel al op je rekening, soms zelfs binnen 10 minuten. Dit precieze termijn en meer specifieke informatie vind je altijd in de voorwaarden.

Zakelijk lenen is makkelijker dan je denkt en hoeveel geld kan ik dan lenen?

Wat wel gezegd moet worden is dat het bij deze online leningen meestal niet om erg grote geldbedragen gaat. Over het algemeen is het mogelijk om bedragen tussen de 50 en de 1000 euro te lenen, maar niet meer. Sommigen kiezen ervoor bij meerdere online kredietverstrekkers een lening af te sluiten en het geld te combineren. Echter kan dit wel risicovol zijn en moet dus goed worden overwogen en geïnformeerd voor actie wordt ondernomen. Wel is de online lening geschikt in het geval van kleine investeringen of startende bedrijven. Of deze manier van zakelijk lenen aantrekkelijk is, is dus afhankelijk van de persoonlijke situatie. In ieder geval laten deze leningen zien dat zakelijk lenen ook gemakkelijk kan!