Zakelijk lenen voor innovatieve ondernemers

Ben jij een innovatieve ondernemer met een vernieuwend of ambitieus idee? Overweeg deze methoden van zakelijk lenen voor innovatieve ondernemers!

Zakelijk lenen voor innovatieve ondernemers

De meeste ondernemers die een bedrijfsplan hebben geschreven, of hun bestaande bedrijf willen uitbreiden, stappen naar de bank voor een zakelijke lening. Echter is de bank strenger geworden sinds de economische crisis en worden er minder leningen verstrekt. Bovendien worden er veel papieren gevraagd en controles uitgevoerd. Soms duurt het een paar weken voor je daadwerkelijk geld ontvangt. Dit is dan ook de reden dat veel innovatieve ondernemers bekijken wat de overige methoden zijn om zakelijk geld te lenen. In dit artikel bespreken we een aantal opties voor bedrijven.

Bij de overheid zakelijk lenen voor innovatieve ondernemers

Niet alle ondernemers zijn op de hoogte van het feit dat je ook kunt lenen bij de overheid. De overheid verstrekt zogenaamde microleningen tegen gunstige voorwaarden aan ambitieuze ondernemers. Hoewel het bij deze leningen ook van belang is om je bedrijfsplan goed uitgewerkt te hebben, zijn de voorwaarden een stuk gunstiger. Indien jij een goed idee hebt, kun je je plannen presenteren voor de aangewezen jury. Deze bepaalt of jij in aanmerking komt voor een microlening. De hoogte van deze zakelijke kredieten en de looptijd wordt individueel bepaald en aangepast aan jouw behoeftes.

Via internet zakelijk lenen voor innovatieve ondernemers

Sinds een aantal jaar is het ook mogelijk om als particulier of bedrijf te kiezen voor een zakelijke lening via internet. Het voordeel van deze methode van lenen is dat jij jouw lening aanvraag snel en gemakkelijk kunt regelen en dat jij in de meeste gevallen snel geld ontvangt! Kredietchecks en papierwerk blijven namelijk geheel achterwege. Natuurlijk betekent dit niet dat je geen rekening hoeft te houden met de wettelijke voorwaarden en eigen verantwoordelijkheid moet nemen. Daarnaast gaat het bij deze leningen enkel om kleine leningen, als veiligheidsvoorzorgsmaatregel. In specifieke gevallen kan een online krediet een snelle manier zijn om een klein bedrag aan extra geld te lenen!

Kiezen voor crowdfunding als zakelijk lenen voor innovatieve ondernemers

Een nieuwe trend is het opstarten van een crowdfundingsactie via een crowdfundingsplaftform. Op een crowdfundingsplatform zet jij jouw innovatieve idee in de spotlight en kunnen sponsoren zich melden. Vaak in ruil voor een kleine tegenprestatie. Al met al kun jij zo het streefbedrag behalen, zonder een restschuld over te houden. Om een crowdfundingsactie te laten slagen is het wel van belang dat er voldoende animo is voor jouw idee en dat je slim gebruik maakt van social media om een groot bereik te creëren. Bij het niet behalen van het streefbedrag wordt er namelijk geen geld uitgekeerd.

Welke methode van financiering het beste past is afhankelijk van jouw bedrijf, de plannen, het te lenen bedrag en het specifieke idee dat jij wilt uitvoeren. Niet ieder bedrijf leent zich voor crowdfunding, en in sommige gevallen biedt online lenen niet genoeg. Het is in ieder geval verstandig voor ondernemers om de verschillende mogelijkheden van zakelijk lenen af te wegen en een weloverwogen beslissing te nemen!