Zakelijke financiering zonder jaarcijfers

Wil jij weten wat de meest aantrekkelijke manier van zakelijke financiering zonder jaarcijfers voor jouw bedrijf? Hier vind je meer informatie.

Zakelijke financiering zonder jaarcijfers

Er zijn verschillende manieren om aan geld te komen voor jouw onderneming. Welke daarbij aantrekkelijk is voor jou persoonlijk, hangt af van factoren als jouw financieringsbehoefte, het bedrijfsplan en de termijn waarop je in staat zult zijn de lening terug te betalen. Dit zijn dus allemaal factoren die je dus mee moet nemen in jouw keuze voor een bepaalde bedrijfsfinanciering.

Wat zijn de mogelijkheden voor zakelijke financiering zonder jaarcijfers?

Bedrijfsfinanciering kan variëren vanaf 100 euro tot 25000 euro of nog groter, afhankelijk van de grootte van je bedrijf en de grootte van de investering. Naamsbekendheid maakt bedrijfsfinanciering vaak een stuk makkelijker. Andere dingen die in je voordeel kunnen werken zijn een goed uitgewerkt bedrijfsplan of positieve jaarcijfers. Voordat je begint aan het afsluiten van bedrijfskrediet is het dus verstandig om dit alles paraat te hebben. Manieren voor bedrijfsfinanciering waar je aan kunt denken zijn lenen bij de bank, een microkrediet, durfkapitaal, online lenen of crowdfunding. Hieronder lees je meer over deze verschillende vormen van lenen.

Lenen bij de bank voor zakelijke financiering zonder jaarcijfers

De meest gebruikte vorm van bedrijfskrediet zijn de zakelijke leningen die je kunt afsluiten bij de bank. Echter is het de vraag of het voor sommige bedrijven, met name de startende bedrijven, wel verstandig is om op deze manier naar een goede bedrijfsfinanciering te zoeken. Dat heeft te maken met het feit dat de bank veel waarde hecht aan naamsbekendheid en papieren als jaarcijfers of een bedrijfsverslag. Indien jij starter bent kun jij weinig meer bieden dan hoogstens een beloftevol bedrijfsinitiatief. Dat is, zeker in deze tijden van economische crisis, vaak niet voldoende voor bedrijfsfinanciering bij de bank. Indien jij wel via de bank aan een lening komt is dat vaak gunstig, aangezien jij dan ook grotere bedragen kunt lenen.

Lenen bij de overheid als zakelijke financiering zonder jaarcijfers

Lenen bij de overheid is een vorm van krediet waarvan het gunstig is om op de hoogte te zijn. Deze vorm van krediet, ook wel microkrediet genaamd, is er namelijk om gericht om bedrijven en ook startende bedrijven, snel aan een gunstig krediet te helpen. Dit gaat vanuit de overheid en is bedoeld om het ondernemersklimaat gunstig te houden en bedrijven te stimuleren om de economie impulsen te blijven geven. Dit is namelijk van groot belang in deze tijden van economische crisis. De kans is groot dat als jij met een goed initiatief komt jij de mogelijkheid hebt tot microkrediet voor het financieren van jouw bedrijf.

Durfkapitaal zakelijke financiering zonder jaarcijfers

Een andere gunstige financiering voor starters, maar ook voor degenen die een doorstart maken, is het afsluiten van durfkapitaal. Dit kapitaal komt van particulieren die geïnteresseerd zijn in het investeren in bedrijven die in zwaar weer zitten, maar wel potentieel hebben. Let bij het lenen bij particulieren wel altijd op met wie jij in zee gaat, aangezien de particulieren vaak een groot deel van de inspraak in handen krijgen en dat kan wel eens botsen. Het is daarom van essentieel belang om vooraf goede afspraken te maken.

Online zakelijke financiering zonder jaarcijfers regelen

Een laatste mogelijkheid voor zakelijke financiering is het afsluiten van een lening op internet. Dit is veruit de makkelijkste manier van lenen, aangezien je niet op gesprek hoeft te komen en papierwerk over het algemeen achterwege blijft. Een lening op internet is daarmee gemakkelijk af te sluiten en zorgt voor snel geld voor jouw bedrijf. Het nadeel van deze leningen is wel dat jij slechts kleine bedragen, over het algemeen tot 1000 euro, kunt lenen. Voor kleinere bedrijven en starters is dit vaak voldoende, maar voor de grotere bedrijven vaak niet.

Zakelijke financiering zonder jaarcijfers is dus op verschillende manieren te realiseren. Andere wijze van financiering die jij nog kunt overwegen zijn de onderhandse lening en crowdfunding. Als ondernemer kun jij dus het beste beoordelen welke wijze van financiering bij jouw bedrijf en jouw financieringsbehoefte past.