Zakelijke lening aanvragen

Ben jij ondernemer en zou jij voor jouw bedrijf graag een zakelijke lening aanvragen? Extra geld lenen voor ondernemers is gemakkelijker dan je denkt!

Zakelijke lening aanvragen

Wist jij dat er voor ondernemers meer mogelijkheden zijn dan een zakelijke lening bij de bank? Om op een efficiënte en makkelijke manier jouw bedrijfsplannen te financieren, kan het nuttig zijn om de mogelijkheden naast elkaar te leggen. Naast lenen bij de bank kun je tegenwoordig namelijk ook kiezen voor een microlening, een online krediet of het opzetten van een crowdfundingsactie. Welke methode van lenen het meest geschikt is hangt af van verschillende factoren: wat is het doel van de financiering? Op welke termijn moet er geld geleend worden? Om hoeveel geld gaat het? In dit artikel laten we je de grote lijnen zien van de verschillende mogelijkheden om zakelijk te lenen!

Bij de overheid zakelijke lening aanvragen

Naast lenen bij de bank, zijn er voor ondernemers ook mogelijkheden om een zakelijk krediet aan te vragen bij de overheid. Deze leningen worden vaak microleningen genoemd, of microfinanciering. Het doel van deze leningen bij overheid is om ervoor te zorgen dat ondernemers kansen krijgen om te starten of te groeien en tegelijkertijd om het ondernemersklimaat gunstig te houden. Voorwaarde bij het aanvragen van deze leningen is wel dat jij alle bedrijfsplannen en financiering goed op papier hebt en dat het gaat om een innovatief idee, liefst met maatschappelijke relevantie. Om in aanmerking te komen voor microfinanciering presenteer jij als ondernemer je plannen aan een speciaal geselecteerde jury, zij bepalen wie bij de overheid een microlening kunnen afnemen tegen gunstige voorwaarden. De hoogte en looptijd van de leningen wordt aangepast naar de financieringsbehoefte van het project.

Kan ik een zakelijke lening aanvragen via internet?

Een andere interessante mogelijkheid is het online lenen van geld. Naast reguliere kredietverstrekkers, zoals banken, zijn er tegenwoordig ook steeds meer alternatieve kredietverstrekkers actief op internet. Zij hanteren minimale voorwaarden en verstrekken op die manier toegankelijke leningen van kleine bedragen. Een online krediet is niet voor alle ondernemers interessant, maar met name voor (kleine) start-ups en ZZP’ers is het interessant om online geld te lenen. Met name omdat het aanvragen van deze leningen weinig tijd in beslag neemt en jij met online krediet snel en gemakkelijk over extra geld kunt beschikken voor jouw investering en bedrijfsplannen!

Crowdfundingsactie opzetten in plaats van zakelijke lening aanvragen

Een laatste mogelijkheid is het opzetten van een crowdfundingsactie, om collectief sponsors te werven voor jouw bedrijfsplannen. Dit is niet voor alle bedrijven mogelijk: jouw ideeën moeten verkoopbaar zijn aan het (grotere) publiek en tevens moet er genoeg animo zijn. Voor dit laatste kan gebruik gemaakt worden van een social media specialist, om zo genoeg bereik te creëren voor jouw plannen. Een crowdfundingsactie loopt altijd via een crowdfundingsplatform, waaraan commissie betaald wordt. Indien jij door middel van sponsoren genoeg geld kunt inzamelen voor jouw project of bedrijfsplan, wordt het geld door het platform uitgekeerd en houd je geen restschuld over. Een ander voordeel van crowdfunding is dat je direct meer naamsbekendheid verwerft. Het kan dus interessant zijn om de mogelijkheden te onderzoeken!

Al met al zijn er verschillende financieringsstrategieën voor ondernemers. Bekijk vooral de mogelijkheden voordat je een zakelijk krediet aanvraagt bij de bank, want er is meer mogelijk dan je denkt!