Zakelijke lening op maat

Jouw onderneming is jouw waardevolste bezit en jij wilt op dat vlak het liefste zo min mogelijk risico’s lopen. Daarom is een zakelijke lening op maat aan te raden!

Waar moet ik op letten bij zakelijke lening op maat?

Je moet bij het afsluiten van een lening met verschillende zaken rekening houden. Zo is het allereerst belangrijk dat jij een geschikte lening aanbieder kiest. Dit is niet altijd even gemakkelijk, want er zijn veel soorten en maten leningen en elke aanbieder hanteert voor een lening andere voorwaarden. Daarbij moet jij letten op de looptijd van de lening, de hoogte en de kosten. Jij moet altijd vooraf bedenken hoeveel jij wilt lenen en hoelang het duurt om het geleende bedrag weer terug te verdienen. Daarnaast is het ook verstandig om een bedrijfsplan op orde te hebben en de jaarcijfers, zodat je die kunt laten zien indien een leningaanbieder daarom vraagt. Maar sommige lening aanbieders laten dit achterwege, zodat jij gemakkelijker aan een lening kunt komen.

Bij de bank een zakelijke lening op maat

De grootste kredietverstrekker is nog altijd de bank. Een veilige manier om snel geld te lenen, ook als het om een groter bedrag gaat. Aan het afsluiten van een lening bij de bank gaan enkele gesprekken vooraf en er zullen controles uitgevoerd worden. Bij de bank is het tevens van groot belang dat jij je papieren op orde hebt. Vaak worden om jaarcijfers en jaarverslagen gevraagd en indien het om een startend bedrijf gaat een professioneel bedrijfsplan. Op basis daarvan en het verwachte succes van het initiatief beslist de bank of je in aanmerking komt voor zakelijk krediet.

Op internet een zakelijke lening op maat afsluiten

Aangezien niet iedere ondernemer bij de bank in aanmerking komt voor een lening is het lenen van geld op internet vaak een aantrekkelijk alternatief. De voordelen hiervan zijn dat jij deze leningen zonder veel moeite op internet kunt afsluiten, dat er weinig voorwaarden aan verbonden zijn en dat deze leningen het zeer gemakkelijk maken om snel aan een klein geldbedrag te komen. Indien jij dus slechts een klein bedrag wilt lenen is allerlei gedoe en papierwerk niet nodig. Jij kunt gewoon op internet direct een zakelijke lening afsluiten door bij een online kredietverstrekker het aanvraag formulier in te vullen. Dit kun je regelen wanneer jij het wilt en kost over het algemeen slechts vijf minuten. Zo heb jij snel het geld op je rekening voor het doen van jouw investering!

Particulieren voor een zakelijke lening op maat

Een andere optie is het lenen van geld via particulieren. Er zitten voor- en nadelen aan het lenen bij particulieren. Het voordeel is dat jij snel en gemakkelijk aan geld kunt komen en dat jij helemaal zelf kunt afspreken met de particulier wat de voorwaarden zijn en wat jij wilt. Het nadeel daarvan is echter dat het niet via de officiële weg gaat en dat jij niet weet met wie jij in zee gaat. Dat kan een verkeerde afloop hebben. Particulieren krijgen inspraak wanneer ze krediet investeren en dat is niet altijd gunstig. Denk daarom goed na voor jij met een particulier in zee gaat.

Een zakelijke lening op maat is dus op verschillende manieren te realiseren. Wat voor jou de meest geschikte mogelijkheid is om aan geld te komen beslis jij helemaal zelf. Of jij nu het liefst snel over een klein bedrag wilt beschikken of een grotere lening wilt afsluiten!