Zakelijke lening voor starters

Een zakelijke lening voor starters is heel handig als je een startende ondernemer bent. Ben jij ook een ZZPer, dan kun je nu een zakelijk krediet afsluiten. Snel geld lenen voor ZZPers kan een uitkomst zijn als je net een zaak aan het opzetten bent. Sluit dus snel een zakelijke lening voor starters af op het internet!

Een zakelijke lening voor starters is lastig

Als een beginnende ondernemer is een zakelijk krediet erg lastig te verkrijgen. Zelfstandigen zijn in de ogen van kredietverstrekkers niet de meest betrouwbare klanten wat betreft leningen en dat is ook precies de reden waarom de meeste banken geen leningen verstrekken aan zelfstandigen. De economische crisis maakt een zakelijke lening voor starters er ook niet makkelijker op. Het risico dat volgens de banken normaalgesproken al aanwezig is, is bij het aanbieden van leningen aan ZZPers in deze tijd nog groter. Kleine of beginnende ondernemers zijn namelijk weinig zelfvoorzienend en daardoor veel kwetsbaarder en kredietverstrekkers vinden het natuurlijk van belang dat er een grote zekerheid is in de mogelijkheid om de lening af te lossen. Kleine bedrijfjes hebben het daarom nog veel moeilijker dan grotere bedrijven, omdat banken liever zaken doen met grotere ondernemingen. Hoewel een zakelijke lening voor starters dus lastig is, betekent dit niet dat het onmogelijk is. Als startende ondernemer kun je bijvoorbeeld aan een zakelijk krediet komen via websites op het internet. Er zijn verschillende online kredietverstrekkers die minileningen of ander soort kredieten aanbieden. Het probleem is dat een minilening vaak niet genoeg zal zijn en er verder vaak wordt gevraagd naar jaarcijfers voor de garantie. Als startende ondernemer is dit echter erg lastig.

Creatief een zakelijke lening voor starters

Er zijn gelukkig een hoop andere manieren waarop je creatief aan een zakelijke lening voor starters kunt komen. Zo bestaan er ook speciale websites waarbij je een lening kunt aanvragen als een soort voorschot op geldbedragen waar je nog recht op hebt. Dit mogen dan privébedragen zijn. Zo kan het zijn dat je nog een leuk bedrag terug krijgt van de verzekering, maar deze op het moment al goed zou kunnen gebruiken. Als je kunt aantonen dat jij hier nog recht op hebt, dan zijn er particulieren die bereid zijn dit geld aan jou over te maken. Dit betaal je dan later terug, wanneer je het geld van de verzekering terugkrijgt. Op deze manier kun je de voorschot al wel gebruiken voor je startende onderneming.

Een andere manier om aan een zakelijke lening voor starters te komen is een microkrediet. Dit is sinds 2008 in Nederlands een kredietinstrument voor kleine ondernemingen, met het doel kredietverlening aan kleine bedrijven te stimuleren. Deze is beschikbaar voor starters die niet over voldoende eigen middelen beschikken om aanspraak te maken op een lening bij een reguliere bank. Zo’n microfinanciering kan wel oplopen tot 35.000 euro en daarom precies zijn wat jij nodig hebt. Als net beginnende ondernemer kom je op deze manier toch aan zakelijke lening voor starters, die net het zetje in de rug geeft dat jou je eigen bedrijf tot een succes kan laten maken!

Is een zakelijke lening voor starters iets voor jou? Sluit dan nu een krediet af bij de beste aanbieders!